Hava Durumu

Bakanlık açıkladı! İstihdam, kira ve faiz desteği verilecek

Ticaret Bakan Yardımcısı Gonca Yılmaz Batur, yeni nesil ihtisas serbest bölgelerinde yatırım yapacak firmalara nitelikli istihdam, kira ve faiz-kar payı gibi destekler verileceğini, bu bölgelerde bürokratik süreçlerin asgariye indirileceğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 19.02.2021 13:44
Haber Güncellenme Tarihi: 19.02.2021 13:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bakanlık açıkladı! İstihdam, kira ve faiz desteği verilecek

Ticaret Bakanlığı ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) iş birliğiyle çevrim içi olarak "İhtisas Serbest Bölgeleri Bilgilendirme Toplantısı" düzenlendi.

Toplantıda konuşan Batur, Türkiye'nin katma değerli ve yüksek teknolojili hizmet ve mal ihracatının artırılması amacıyla bu yola çıktıklarını kaydederek, bu yolculuğun çok önemli adımlarından birisinin yeni nesil ihtisas serbest bölgeleri olduğunu bildirdi.

Yeni nesil ihtisas serbest bölgeleri modelinin katma değerli üretimin ihracatla desteklenmesi konusunda önemli bir katkı sunacağını dile getiren Batur, "Bu modelin diğer oluşumlardan en farklı özelliği; tamamen katma değerli ve yüksek teknolojili üretim yapılacak, üretilen değerin sadece ülke için değil daha ziyade ihracat ağırlıklı olarak yönlendirilebilecek." diye konuştu.

Batur, bu serbest bölgelere gelecek dönemde ne tür yatırımların çekilebileceği ve bu oluşumların nasıl güçlendirilebileceği konusunun sadece bu bölgeler için değil tüm ülke adına çok önemli olduğunu anlattı.

Türkiye'nin serbest bölgelerde önemli bir tecrübeye sahip olduğunu vurgulayan ve bu tecrübeden bahseden Batur, serbest bölgelerde bulunan 18 sınırlı alanda 500'e yakını yabancı sermayeli olmak üzere 1.900'e yakın şirketin faaliyet gösterdiğini bildirdi.

Bu firmaların 80 bin istihdam gerçekleştiğini, üretimin yüzde 62'sinin ihraç edildiğini dile getiren Batur, üretimin yüzde 85'ini ihraç etmeyi hedeflediklerini söyledi.

Batur, 35 yılı aşkın süredir faal durumdaki serbest bölgeler için sağlanan vergi kolaylığı ve teşviklerden, bürokrasinin azaltılmasından bahsederek, bu bölgelerde yabancılar tarafından yapılan yatırımın 2,5 milyar doları aştığını anlattı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.