Hava Durumu

Bakanlık Öcalan için devreye girdi

İmralı Adası'nda ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasını çeken Abdullah Öcalan'ın kardeşi Fatma Öcalan ile aynı cezaevinde kalan 5 PKK'lıdan Cumali Karsu'nun kız kardeşi Pervin Oduncu, yaşanan telefon trafiğinin ardından Adalet Bakanlığı'nın talimatıyla adaya gitti.

Haber Giriş Tarihi: 23.12.2013 12:18
Haber Güncellenme Tarihi: 23.12.2013 12:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bakanlık Öcalan için devreye girdi

İmralı Adası'ndaki Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi'nde hükümlü Abdullah Öcalan'ın kardeşi Fatma Öcalan ve kendisine eşlik eden kızı Dilek Öcalan, PKK'lı Cumali Karsu'nun kız kardeşi Pervin Oduncu, saat 08.30'da İmralı ile deniz ulaşımının sağlandığı Gemlik Jandarma Komutanlığı'na geldi. Adaya gitmek üzere Gemlik Jandarma Komutanlığı'na gelen Öcalan'ın ablası Fatma Öcalan ile kızı Dilek Öcalan ve Cumali Karsu'nun yakını Pervin Oduncu, kimlik kontrolü için araçla içeri alındı.

Fatma Öcalan'ın ayakları ağrıdığı için içeri alınan araçla bir süre sonra Dilek Öcalan dışarı çıktı. Yaklaşık 5 dakika sonra araç yeniden içeri alındı. Bu sefer Fatma Öcalan ve Pervin Oduncu araçla dışarı çıktı. Dilek Öcalan izinleri olmadığı gerekçesiyle adaya gidişlerine izin verilmediğini söyledi. Bu esnada BDP Milletvekili Pervin Buldan ile telefonla görüşen Dilek Öcalan, "Biz Adalet Bakanlığı'ndan izin aldık. Ancak buradakiler izniniz yok diye bizi göndermiyorlar. Burada bekleyip kararı göreceğiz" dedi.

Yaklaşık 1.5 saatlik bekleme ve yaşanan telefon trafiğinin ardından araç tekrar içeri alındı. Adalet Bakanlığı ile yapılan görüşmelerin ardından geçiş için gerekli iznin alındığının anlaşılmasının üzerine Fatma Öcalan ile kızı Dilek Öcalan ve mahkum yakını Pervin Oduncu adaya gitmek için yola çıktı.


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.