Hava Durumu

Bakıp büyüttüğü sincapları doğaya bıraktı

Antalya'da, fırtınada yuvalarını kaybeden 2 sincap yavrusunun bakımını üstlenen veteriner Damla Atay, doğaya bırakırken gözyaşı döktü. Atay, "Bebek gibi büyüttüm. Ait oldukları yere gittiler. Onları çok özleyeceğim" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2021 13:58
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2021 13:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bakıp büyüttüğü sincapları doğaya bıraktı

Kentte mart ayındaki fırtınada yuvalarının bulunduğu ağacın devrilmesinin ardından 2 sincap yavrusunun bakımını üstlenen, Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi ve Doğal Yaşam Parkı Veterineri Damla Atay, kendi elleriyle doğaya saldı.

O günden beri yavruların bakımıyla tüm gün ilgilendiğini anlatan Atay, "2 ay evime getirip götürdüm. Yavru oldukları için tam gün bakım gerekiyordu. Günde 5 öğün biberonla besledim, bebek gibi büyüttüm. Fındık ve fıstığı çok sevdikleri için isimlerini de 'Fındık' ve 'Fıstık' koydum. Şimdi 3 aylık oldular ve büyüdüler. Artık kendi kendine beslenebiliyorlar. Bugün onları doğaya saldım. Kendi ailelerini kurmalarını ve yavrular yapmalarını umut edeceğim" dedi.

Yavruları parktaki ağaçlardan birinin üzerine koyup, tırmanmalarını izlerken de gözyaşı döken Damla Atay, "Bana geldiklerinde henüz gözleri bile açılmamıştı. Çok küçük oldukları için evime gelip gittiler. Artık fındık, fıstık, ceviz ve tohumlarla beslenebiliyorlar. Hareketliler ve doğada yaşayabilecek durumdalar" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.