Hava Durumu

Balbay'ın tahliyesi için hükümetten açıklama

CHP İzmir milletvekili, Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay”ın, 4 yıl 227 gün süren mahpusluk günlerinin ardından özgürlüğüne kavuşmasına gösterilen tepkiler, Türk siyaset hayatında benzerine az raslanır bir tablo oluşturdu. Tahliye kararı, CHP”de bayram havası yaratırken; hükümet ile Ak Parti sözcülerinin bunu sevinçle karşılaması dikkat çekti.

Haber Giriş Tarihi: 09.12.2013 21:12
Haber Güncellenme Tarihi: 09.12.2013 21:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Balbay'ın tahliyesi için hükümetten açıklama

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Ankara Sincan Cezaevi'nde tutuklu bulunan CHP Milletvekili Mustafa Balbay'ın tahliye edilmesine ilişkin görüşlerini NTV'de açıkladı. Çok sayıda siyasetçi ve gazeteci de Balbay'ın tahliyesi hakkında açıklamalarda bulundu.


Tahliye kararının gecikmiş olmasına rağmen kamu vicdanını rahatlattığını belirten Arınç, "Öncelikle geçmiş olsun. Ailesine, çocuklarına Cumhuriyet Halk Partisi camiasına geçmiş olsun. Kendilerini kutluyorum. Yaklaşık olarak 2 buçuk yıl önce uzun tutukluluk sürelerinin, tutuklamaların cezaya dönüştürülmemesi gerektiğini söylemiştim. Her şeye rağmen tahliye olmalıydı. Gerekçesi yayınlanmamakla beraber, uzun tutukluluk bir hal ihlalidir denildi. AYM kakarının süratla uygulanması gerektiğini söylemiştim. Tahliye kararı gecikmiş de olsa kamu vicdanını rahatlatmıştır. Hukuk herkese lazım. Adelet herkese lazım" diye konuştu. Arınç, Balbay hakkında verilen kararın tutuklu bulunan diğer milletvekillerinin yanı sıra sivil diğer tutuklular için de uygulanması gerektiğini ifade etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Sincan Cezaevi'nde tutuklu bulunan CHP Milletvekili Mustafa Balbay'ın tahliye edilmesine ilişkin görüşlerini NTV'de açıkladı.Tahliye kararının gecikmiş olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Umarım bu karar diğer milletvekileri için de emsal olur. Gecikmiş bir karar. Bir demokrasi ayıbıydı. Yargının bağımsız ve tarafsız olmadığı yönünde görüşler vardı. Umarım diğer milletvekilleri için de geçerli olur" dedi.

"GÖREVİNİN BAŞINDA OLMASI BİZ MUTLU EDER"
Balbay'ın kendisini ziyaret edip etmeyeceğine ilişkin bir soru üzerine Kılıçdaroğlu, "Bilmiyorum gelirse kucaklayacağız" dedi.Balbay'ın yarın TBMM'de yemin edip etmeyeceğine ilişkin bir soru üzerine Kılıçdaroğlu, "Yarın uygun görürse Meclise gelir görevinin başında olması bizi mutlu eder" diye konuştu.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı: "Demokrasi açısından doğru bir karar, hayırlı olsun" açıklamasını yaptı.

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay'ın yarın TBMM Genel Kurulu'nda yemin edeceğini bildirdi.

KİM NE YORUM YAPTI?

Gürsel Tekin: Milletvekili arkadaşımız M.Balbay'ın tahliyesinin emsal olması ve uzun süre tutuklu kalanların bir an önce özgürlüğe kavuşması umuduyla...

Emine Ülkü Tarhan: Hep aramızdaydın ama yine de hosgeldin Balbay...

Nedim Şener: Balbay ve ailesinin hasreti bitti, darisi haksizliga ugrayanlarin basina

Ahmet Hakan: Tutuklu milletvekillerinin tümü serbest kalmalı...

Haluk Koç: Her Firavunun bir Musa'sı olacaktır.Zalimlerin zulmü arttıkça bitecekler.Bolu Beyi zalimlik yapmasa Koroglu olmayacaktı.BALBAY hosgeldin!

Hüseyin Aygün: Selam olsun dimdik içeri düşene, içeriyi ışığıyla aydınlatana, başı dimdik çıkana..

Kadri Gürsel: Mustafa Balbay serbest. Uzun sürmüş bir haksızlık nihayet sona erdi. Hapisteki diğer tüm milletvekilleri ve gazeteciler serbest bırakılsın

Ali Rıza Öztürk: Balbay,aramıza hoşgeldin.Şimdi halen tutuklu olan diğer milletvekillerini de sabırsızlıkla aramıza bekliyoruz

Mehmet Gündem: Mustafa Balbay'a geçmiş olsun. Allah kimseyi özgürlüğünden etmesin.

Hasan Cemal: Anayasa Mahkemesi'nden sonra İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Mustafa Balbay'ı tahliye kararı, hukuk adına son derece olumlu bir gelişme

Oray Eğin: Butun sucsuz tutsaklar serbest kalana kadar durmak yok.

Metin Uca: Hukuk sistemimiz öyle hukuksuz oldu ki özgürlüğe 5 yıl sonra ulaşılınca bile polyanna usulu mutlu oluyoruz

Serdar Akinan: Inanmayacaksınız! Hoş ben de inanamıyorum ama hakkaniyet kendini tamlar! Sırada kimler var?

Hulki Cevizoğlu: Darısı Tuncay Özkan ve diğerlerine.

Umut Oran: Mustafa Balbay ile Türkiye'de demokrasi ve özgürlük devrimi yapmak için yürüdüğümüz bu yolda daha güçlü bir şekilde devam edeceğiz.

Can Ataklı: Balbay kararı emsaldir. uzun süreli tutuklu olan herkesin serbest bırakılması gerekir. hukuk bunu gerektiriyor.

Kaan Yakuphan: Darısı diğer tutuklu gazeteci ve milletvekillerinin başına...

Ruşen Çakır: Nihayet Balbay bırakılmış. Geçmiş olsun.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.