Hava Durumu

Balıkçının ağına takılan deniz canlısı görenleri ürküttü! Tıpkı kabloya benziyor

Mavi suların avcıları balıkçılar ise oltalarına takılan canlıları görünce neye uğradıklarını şaşırıyor. Sırbistan'da yaşanan olayda ise balık tutmaya göle giden adamın oltasına Nematomorpha da denilen Kılımsısolucan takılıyor. Yaşadığı o anları kameraya alan adamın çektiği görüntüler sosyal medyada bir anda viral oluyor. İşte görünce "Bunlar uzaylı" diyebileceğiniz ilginç canlılar.

Haber Giriş Tarihi: 15.06.2020 11:30
Haber Güncellenme Tarihi: 15.06.2020 11:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Balıkçının ağına takılan deniz canlısı görenleri ürküttü! Tıpkı kabloya benziyor

İnsanoğlu deniz dünyasının bugüne kadar yalnızca 0.05'ini keşfetmiş durumda. Denizin derinliklerinde başka hangi canlıların yaşadığı konusunda en ufak bir fikrimiz dahi yok. İşte denize girmeye çekineceğiniz birbirinden tuhaf deniz canlıları.

Sırbistan'ın doğusunda, Visocica Nehri üzerinde yapay bir göl olan Zavoj gölünde balığa giden Marko Ungurjanovic adındaki adam, balık yerine Nematomorpha da denilen kılımsısolucanlar takıldı. Ürpertici bir görünüme sahip olan kılımsısolucanı yakalayan adam ise o anları cep telefonu kamerasıyla görüntüledi.

Yakaladığı şeyin ne olduğunu bilmeyen adam görüntüleri sosyal medyada paylaşırken 'siyah ip gibi görünen, uzaylı gibi tuhaf bir yaratık buldum.' notuyla paylaştı. Nematomorpha da denilen Kılımsısolucanların boyu genellikle 5-10 santimetre arasında değişirken, nadiren de olsa boyları bazı durumlarda iki metreye kadar ulaşır.

Bu gördüğünüz canlıyı ilk başta yılan zannedebilirsiniz ancak değil.

Hem sürüngen olan kolları yılan kendisi ahtabot olan bu canlı kendisini keşfeden kişiyi oldukça hayrete düşürmüş olmalı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.