Hava Durumu

Balıkesir'de beyin ölümü gerçekleşen kadının organları Bursa'da hayat verecek

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen hastanın bağışlanan organları 5 kişiye umut oldu.

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2021 11:50
Haber Güncellenme Tarihi: 14.06.2021 11:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Balıkesir'de beyin ölümü gerçekleşen kadının organları Bursa'da hayat verecek

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen hastanın bağışlanan organları 5 kişiye umut oldu. Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alınan 61 yaşındaki M.D'nin beyin ölümü gerçekleşti. Ailesinin organ bağışına onay vermesi üzerine hazırlık yapılarak kadının iki böbreği, iki korneası ve karaciğeri Bursa ve Balıkesir'den gelen ekiplerce operasyonla alındı.

Böbrekler Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, kornealar Acıbadem Bursa Hastanesinde, karaciğer de Balıkesir Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesinde organ bekleyen hastalara nakledilecek. Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Muzaffer Şenveli, gazetecilere yaptığı açıklamada, bağışa onay veren aileye teşekkür ederek, "Bir yakınını kaybederken diğer insanlara organlarını vermek hakikaten zor bir olaydır fakat bizim Bandırma insanımız zor günlerinde yardımcı olduğunu gösteriyor." dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.