Hava Durumu

Balina önce yuttu sonra tükürdü! Gerçek ortaya çıktı

ABD'nin Massachuests eyaletinde Provincetown açıklarında ıstakoz toplamak için dalış yapan Michael Packard, bir kambur balinanın midesine gitmekten son anda balina tarafından tükürülünce kurtulmuştu. Packard hakkında ortaya çıkan gerçek, dünyayı şaşırtan olaydan sonra bir şok etkisi daha yarattı

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2021 15:07
Haber Güncellenme Tarihi: 14.06.2021 15:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Balina önce yuttu sonra tükürdü! Gerçek ortaya çıktı

Massachuests'te Provincetown açıklarında ıstakoz toplamak için dalış yapan Michael Packard, tam çıkmak üzereyken kambur balinanın ağzıyla karşı karşıya kaldı. Neye uğradığını şaşıran Packard, balinanın ağzını açmasıyla suyla beraber, balinanın ağzına girdi. Bir anda her şeyin bittiğini düşünen şanssız adam, 30-40 saniye sonra balinanın kendisini tükürmesiyle yeniden denize döndü.

40 yıllık dalış kariyeri olan Packard, eşinin artık bırak ısrarına rağmen dalmaktan vazgeçmeyeceğini söylemişti. 56 yaşındaki Packard, o anları şöyle anlatıyor: "Teknemizle birlikte harika hava koşulları latında sabah yola çıktık. Tüplü teçhizatla gemiden suya atladıktan bir süre sonra balinanın varlığını hissettim ve çok kısa sürede her şey karardı. Önce bölgedeki beyaz köpekbalıklarından birinin saldırısına uğradığımı düşündüm ancak çok geçmeden anladım. Bir balinanın ağzındaydım ve yutmaya başladı. O an 'Öleceğim' dedim. Eşimi ve çocuklarımı düşündüm. Sonra balina aniden yüzeye çıktı ve beni tükürdü, suya düştüm. Yeniden özgürdüm. İnanamadım."

BİR MUCİZE DAHA

Tüm dünyanın konuştuğu mucize olayda, ıstakoz avcılığı yapan Michael Packard, olayda dizinden yaralandı ve kısa bir süre tedavi gördüğü hastaneden taburcu edildi. Hastane çıkışında gazetecilere yaşadıklarını anlatan 56 yaşındaki Packard, dalış takımlarını giyip tekneden atladıktan sonra "büyük bir sarsıntı hissettiğini ve bir anda her şeyin karanlığa gömüldüğünü" söyledi. Ancak herkeste şok etkisi yaratan olayla birlikte, Packard, bundan tam 20 yıl önce yani 2001 yılında bir uçak kazasından daha sağ kurtulduğunu açıkladı.

30 Kasım 2001'de Kosta Rika'da meydana gelen bir küçük uçak kazasında pilot, yardımcı pilot ve yolculardan biri hayatını kaybederken Michael Packard ve 5 diğer yolcu kazadan sağ kurtuldular. Balina olayı konusundaki ifadeleri şüpheyle karşılanan Michael Packard'ın bu konuda söyledikleri ise Associated Press Haber Ajansı'nın aynı tarihteki haberiyle örtüştüğü ifade edildi.

Habere göre Kosta Rika'nın Pasifik kıyısında gerçekleşen kazada Packerd ve diğer dört yolcu kurtarılmalarından önce iki geceyi uçağın düştüğü ormanda geçirmişler. O günlerde 36 yaşında olan Michael Packard'ın zamanını ABD ve Kosta Rica'daki dalışlar arasında geçirdiği açıklandı.

Kazadan sağ kurtulan Packard ve diğer yolcuların uçağın telsizini kullanrak yardım çağırmayı başardıkları ve aynı zamanda da yerlerini belli edebilmek için bir işaret fişeği yaktıkları ifade edilirken, tüm çabalarına rağmen ormanda iki gün kalmak zorunda kalan Packard ve diğerleri kurtarma ekiplerinin bölgeye gelmesiyle hastaneye kaldırılmışlar. Vücudunun üst bölgesinde ve özellikle de karın bölgesinde birçok yaralar olduğu aktarılan Packard'a ve diğer kurtulan yolculara ilk müdahaleyi yapan Dr. Luis Blanco, biraz daha gecikilmiş olsa hepsinin hayatını kaybetmiş olacağını belirtmiş.

20 yıl içinde iki kez akılalmaz şekilde ölümü yenen Michael Packard, tüm dünyada 'mucize adam' olarak anılmaya başlandı. Kambur balinalar 15 metreye kadar uzayabiliyor. Ağırlıkları ise 36 ton civarında. Sularda yaklaşık 60 bin kambur balina olduğu tahmin ediliyor. Öte yandan bugüne kadar kambur balinaların insanlara saldırdığına dair herhangi bir bulgu olmadığını belirtiyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.