Hava Durumu

Balkan gençleri Arapça yarışmasında buluşacak

Bursa'da, 8 ülkenin katılımıyla gerçekleştirilecek '3. Uluslararası Arapça Yarışmaları'nın finali yarın başlıyor. Yıldırım Belediyesi'nin finaline ev sahipliği yapacağı yarışmanın ödül töreni Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde yapılacak.

Haber Giriş Tarihi: 16.05.2012 15:50
Haber Güncellenme Tarihi: 16.05.2012 15:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Balkan gençleri Arapça yarışmasında buluşacak



Bursa, 3. Uluslararası Arapça Yarışmaları'nın finaline ev sahipliği yapacak. Yıldırım Belediyesi önderliğinde düzenlenecek olan yarışmanın final coşkusu 17 Mayıs 2021 Perşembe günü saat 10.00'da Merinos AKKM'de başlayacak. 8 Balkan ülkesinden 500 imam hatip lisesinden 10 bini aşkın öğrencinin katıldığı yarışmada 80 öğrenci finale kaldı. Türkiye, Romanya, Bosna Hersek, Makedonya, Kosova, Hırvatistan, Bulgaristan ve Sırbistan'dan olmak üzere üzere 8 Balkan ülkesindeki öğrenciler yarışmanın finali için Bursa'ya geldi. Yarışmada, imam hatipli öğrenciler, 'şiir okuma', 'hitabet' ve 'musiki' dallarında yarışacak.


BAŞBAKAN ÖDÜLLERİNİ VERECEK

Yarışma hakkında açıklamalarda bulunan Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, sabah başlayacak olan yarışmanın akşam 18.00'a kadar devam edeceğini söyledi. Keskin, yarışmanın final müsabakasında öğrencilerin 20 Mayıs 2012 Pazar günü saat 15.00'da İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı törenle ödüllerini alacağını vurguladı. Keskin, "Birinciler umre ziyareti ile ödüllendirilecek. Yarışmayı ikinci tamamlayanlara Ipad, üçüncülere ise Iphone hediye edilecek. Bu yarışmalarla Arapçayı daha iyi kullanan, kendilerini yazılı ve sözlü olarak ifade edebilen gençlerin yetiştirilmesine öncülük etmeye çalışıyoruz. 25 Arap ülkesinden 350 milyona yakın nüfusun konuştuğu Arapça, Kur'an-ı Kerim dili olması sebebiyle tüm İslam dünyası için büyük öneme sahiptir" dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.