Hava Durumu

Balkan Rüzgârı 2 gün Bursa’yı etkisi altına aldı

Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği (BAL–GÖÇ) ve Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen "Balkan Panayırı" renkli görüntülere sahne oldu. Osmangazi Ziraat Piknik Alanı’nda düzenlenen, Balkanların önemli ve vazgeçilmez kültürlerinden biri olan 'Balkan Panayırı’na soydaşların yanı sıra Bursa’lılar da büyük ilgi gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 03.07.2012 15:11
Haber Güncellenme Tarihi: 03.07.2012 15:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Balkan Rüzgârı 2 gün Bursa’yı etkisi altına aldı
2 gün süren ve gıda ve alışveriş stantları, konserler ve halk oyunlarının yanı sıra Balkan kültürünün en güzel örneklerinin sergilendiği panayırda vatandaşlar hem stres attı hem de hemşerileri ile bir araya geldi.

Bal-Göç Genel Başkanı Doç.Dr. Yüksel Özkan "Panayır, Balkanların vazgeçilmez eğlence mekânlarıdır. Panayır sayesinde Balkan Göçmenleri, birbirleriyle hasret giderme şansı yakalıyor. Bal-Göç olarak hemşerilerimizi bu tür organizasyonlarda buluşturmayı hedefliyoruz. Balkan panayırları artan ilgi ile sürecek. Hedefimiz Türkiye ile Balkanlar arasındaki kültür bağını daha da güçlendirmektir" dedi.

Balkan Panayırı’nda birlik ve beraberliğin en güzel örneklerinin sergilendiğine dikkat çeken Balkan Rumeli Göçmenleri Konfederasyonu Genel Başkanı Turhan Gençoğlu özellikle desteklerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye teşekkür etti. Balkanlarda ne zaman bir ihtiyaç olsa hemen Sn. Altepe yi her zaman yanımızda görüyoruz. Kendisine minnet ve şükranlarımızı sunuyorum.

Bünyesinde barındırdığı 43 ilde, 9 Federasyon ve 143 dernekle Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşu olan Balkan Rumeli Göçmenleri Konfederasyonu’nun Türkiye ve Balkanlar arasında en büyük köprü olduğunu da hatırlatan Gençoğlu, Balkan Rumeli Göçmenleri Konfederasyonu’nun soydaşların sorunlarının çözümü noktasındaki etkinliğini artarak sürdüreceğini söyledi.

Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “Bal-Göç ile birlikte hemşerilerimizi buluşturmaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirterek, hizmetlerin hız kesmeden devam edeceğini belirtti. Şu anda bile Balkanlarda ihtiyaç duyulan konuları yerinde tespit etmek için bir heyetimiz bulunmaktadır. İnşallah tespit edilen eksiklikleri de en kısa zamanda tamamlayacağız. Hizmetlerimiz kesintisiz devam edecektir” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.