Hava Durumu

''Balyoz''da yeni mahkeme talebi

Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Kaplan, "Balyoz Planı" davasında "yargılama devam edemediğinden" dosyanın bir başka mahkemeye naklini istedi.

Haber Giriş Tarihi: 15.06.2012 20:07
Haber Güncellenme Tarihi: 15.06.2012 20:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
''Balyoz''da yeni mahkeme talebi

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada konuşan savcı Kaplan, avukatların duruşmaya girmemesi nedeniyle yargılamanın devam edemediğini söyledi.
Savcı Kaplan, bu nedenle CMK'nın 19. maddesine göre, davanın başka bir yere nakledilmesi için dosyanın Cumhuriyet Savcılığı'na verilmesini istedi.

Dosya İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilecek
Öte yandan, İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi, ''Balyoz Planı'' davasının başka bir mahkemeye nakli konusunda beyanda bulunulması için dosyanın İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmesine karar verdi.

Mahkemenin, görüşünü açıklaması için dosyayı gönderdiği İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı kanalıyla duruşma savcısı Hüseyin Kaplan, bu konudaki talebine ilişkin geniş ve gerekçeli mütalaada bulunacak.

Ardından, savcının mütalaasında aynı talebini tekrarlaması durumunda mahkeme, bu talebi değerlendirerek, ya kabulüne ya da reddine karar verecek.
Mahkeme, savcının talebini yerinde bulması halinde, bu konuda bir karar verilmesi için dosyayı Yargıtay 5. Ceza Dairesi'ne gönderecek.

Daha sonra Yargıtay 5. Ceza Dairesi de bu konuda nihai karar verecek ve dava dosyasının hangi mahkemede görülmesi gerektiğini belirleyecek.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.