Hava Durumu

Bana da kumpas kurdular

Başbakan'ın siyasi danışmanı Yalçın Akdoğan'ın 'orduya kumpas kuruldu' açıklamasıyla başlayan kumpas tartışması büyüyor.

Haber Giriş Tarihi: 07.01.2014 12:16
Haber Güncellenme Tarihi: 07.01.2014 12:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bana da kumpas kurdular

Ergenekon ve Balyoz davalarının ardından İmarbank operasyonu nedeniyle hakkında birçok dava açılan ve hala Fransa'da yaşayan Cem Uzan da, kendisine kumpas kurulduğunu belirterek, yeniden yargılanma hakkı istedi.

Ünlü iş adamı Cem Uzan'ın, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e gönderdiği 6 Ocak 2014 tarihli mektuba, "Zatınızla bir geçmişimiz var" diyerek başlaması dikkat çekti. Uzan, TBMM Başkanı Çiçek'e, yargı bağımsızlığının zedelendiğine yönelik açıklamalarını hatırlatarak, son dönemde kumpas tartışmalarını hatırlattı. Uzan, 'Bu ülkede en büyük kumpas bana ve aileme yapılmıştır. Bizim grubumuz Türkiye'nin en büyük alın teri ile kurulan grubu idi. Ancak katledildi' dedi.

Uzan, mektubunda kendisi ve ailesi hakkında kurulan kumpaslarla ilgili de bazı iddialarda bulundu. Mektupta, TMSF'nin Motorola ile gizli anlaşma yaptığını öne süren Uzan, bunun Anayasa başta olmak üzere tüm ulusal ve uluslar arası yasalara aykırı olduğunu vurguladı. Uzan ayrıca İmarbank'a el konulmasından, İmarbank ile ilgili açılan davalara kadar birçok alanda kendisine ve ailesine haksızlık yapıldığını belirterek, yeniden yargılanma hakkından yararlanmak istediğini belirtti.

HANEFİ AVCI'YA DA BİR MEKTUP

Uzan, geçtiğimiz hafta Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç ile hala karargah davasından tutuklu bulunan eski emniyet müdürü Hanefi Avcı'ya da bir mektup göndermişti. Uzan söz konusu mektuplarda da, kendisi ve ailesi hakkında kurulan kumpaslar konusunda bilgi talep etmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.