Hava Durumu

Bank Asya hakkında flaş açıklama

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli: (Bank Asya) Şu an itibarıyla ihale süresinin uzatılması öngörülmüyor. Satışın gerçekleşmemesi halinde mevzuat gereği tasfiye edilmesi gerekiyor

Haber Giriş Tarihi: 14.07.2016 14:34
Haber Güncellenme Tarihi: 14.07.2016 14:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bank Asya hakkında flaş açıklama
Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından Asya Katılım Bankası AŞ hisselerinin bir kısmının satışına ilişkin yarın gerçekleştirilecek ihaleye yönelik, "Şu an itibarıyla ihale süresinin uzatılması öngörülmüyor. İnşallah bu süreçte önümüzdeki satış gerçekleşir ve alanlar tarafından ekonomiye kazandırılmış olur. Tahminimiz, beklentimiz ve temennimiz, satışın gerçekleşmesi yönünde." dedi.

Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'na konuk olan Canikli, gündemdeki konulara ilişkin soruları yanıtladı.

Canikli, yoğun ihlaller ve mali yapısının bozulması nedeniyle bankacılık kuralları çerçevesinde Bank Asya'ya tedbir uygulandığını ve TMSF'ye devredildiğini anımsatarak, mevzuata göre TMSF'nin buna yönelik ihale sürecini 1 yıl içinde sonuçlandırması gerektiğini belirtti.

Tekliflerin bugün alınacağını, ihalenin ise yarın gerçekleştirileceğini hatırlatan Canikli, ihalede A grubu hisse satışının yapılacağını anlattı. Nurettin Canikli, bu gruptaki hisseleri alanların banka yönetiminde söz sahibi olabileceğine işaret ederek, şunları kaydetti:

"A grubu hisselerin toplam hisseler içindeki oranı yüzde 40 civarında. Bir başka ifadeyle A grubu hisselerin yarısından fazlası alındığı zaman bu, bankanın alınan kişiler tarafından tümünün yönetilmesi, kontrol edilmesi anlamına geliyor. Yüzde 20'nin üzerinde bir satış olduğu zaman A grubu hissede o zaman satış mümkün olabiliyor. Alacak kişi yönetim anlamında yüzde 51'ine sahip olmadığı zaman, alması için bir neden yok. O nedenle bu oranlara dikkat ediliyor. A grubu hisselerden satışta olan yüzde 20'nin üzerinde olduğu için alan yüzde 51'i tümünde sağlamış oluyor, yönetimde çoğunluğu sağlamış oluyor."

İhalede satışın gerçekleşmesini beklediklerini ifade eden Canikli, bunun gerçekleşmemesi halinde mevzuat gereği tasfiye edilmesi gerektiğini bildirdi. Canikli, "1 yıllık süre içinde bunun sonuçlandırılması gerekiyor, o süre de dolmak üzere, yakın. Şu an itibarıyla ihale süresinin uzatılması öngörülmüyor. İnşallah bu süreçte önümüzdeki satış gerçekleşir ve alanlar tarafından ekonomiye kazandırılmış olur. Tahminimiz, beklentimiz ve temennimiz, satışın gerçekleşmesi yönünde. Tasfiye aşamasına gitmesin, birileri alsın, faaliyetine devam etsin." dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.