Hava Durumu

Bankalar çıldırmış olmalı

Bazı bankalar, teslim edilmemiş kredi kartlarından bile 5 yıl geriye dönük üyelik aidatı istemeye başladı.

Haber Giriş Tarihi: 11.07.2012 09:11
Haber Güncellenme Tarihi: 11.07.2012 09:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bankalar çıldırmış olmalı
 Konu birçok tüketici tarafından mahkemelere taşınmışken, Bursa'da yaşanan olay ise bu kadar da olmaz dedirtti. Hiç talep etmediği halde kendisine kredi kartı çıkartıldığından 5 yıl sonra haberi olan Yavuz Okur, hesabını kapattırmak istediğinde 172,5 lira aidatla karşılaştı. Tüketici dernekleri, bankaların hedeflerini tutturabilmek için bu tarz hukuksuz uygulamalar yapabildiğini, itiraz etmeyen tüketicilerden de parayı tahsil ettikleri uyarısı yaptı.

İTİRAZ ETMEK ŞART

Yavuz Okur, bankanın talebi olmadığı halde adına kredi kartı çıkarttığını söyledi. Konudan 5 sene sonra haberi olduğunu belirten Okur, şunları anlattı: "Bankadan aradılar ve 'adınıza kredi kartı var ama adresiniz bulunamamış, adresinizi verin gönderelim' dediler. Ben de 'Kart talebim olmadı, kullanmıyorum, iptal edin' dedim. '172,5 lira kart aidatı borcunuz var, onu ödemeniz gerekir' dediler. Hiç kullanmadığım halde bana bunu ödettirmek istiyorlar. Parayı ödemeyeceğimi söyledim ve itiraz yazısı gönderdim. Tüketici hakem heyetlerine ardından tüketici mahkemesine başvuracağım."

"ALINMAMIŞ KARTIN YILLIK AİDATI OLMAZ"

Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Genel Başkanı Sıtkı Yılmaz, yasaya göre tüketici talep etmeden kredi kartı gönderilemeyeceğini söyledi. Tüketicinin mutlaka talepte bulunması gerektiğine dikkat çeken Yılmaz, ayrıca teslim edilmeyen bir karttan tüketicinin sorumlu tutulmasının hukukun ötesinde ahlaka aykırı olduğunu vurguladı. "Teslim edilmemiş bir kredi kartından yıllık üyelik aidat talep etmek mümkün değil" diyen Yılmaz, yıllık üyelik aidatı konusunda yerel mahkemelerin ve Yargıtay'ın verdiği kararlar olduğunu dile getirdi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.