Hava Durumu

Barcelona'ya Türk yetenek

İtalyan medyası, genç yaşta keşfedilip Avrupa devlerinden Barcelona ile anlaşan Yukatel Kayserispor'un 17 yaşındaki futbolcusu Emre Demir'e geniş yer ayırdı.

Haber Giriş Tarihi: 30.09.2021 10:30
Haber Güncellenme Tarihi: 30.09.2021 10:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Barcelona'ya Türk yetenek

Son dönemlerde Hakan Çalhanoğlu, Merih Demiral, Yusuf Yazıcı, Burak Yılmaz ve Cengiz Ünder gibi oyuncular Avrupa'nın önemli kulüplerinde forma giyerken, bunların arasına Emre Demir de eklendi.

İtalyan basınında çıkan haberlerde, Demir'in Barcelona'ya transferinde kendisine Süper Lig'de forma şansı veren Kayserispor ve teknik direktörü Hikmet Karaman'nın önemli katkısı olduğu belirtildi.

Haberlerde, Kayserispor Teknik Direktörü Karaman'ın önemli teknik adamlardan biri olduğu ve özellikle gençlere yönelik yatırımları ve onları değerlendirme konusunda önemli vizyona sahip olduğu vurgulandı.

İtalyan basını ayrıca, Kayserispor Başkanı Berna Gözbaşı'nın da Türkiye'nin başarılı iş insanlarından biri olduğu ve bir futbol takımının ilk kadın başkanı olduğuna dikkati çekti.

Film gibi hikaye

Süper Lig ekiplerinden Kayserispor'un genç yıldızı Emre Demir, İspanyol devi Barcelona'ya imza atarak herkesi gururlandırdı. Henüz 17 yaşında olmasına rağmen Barça'ya transfer olan Demir, imza sürecini Sabah Spor'a değerlendirdi. Kayserispor'a transferinin Youtube üzerinden olduğunu anlatan genç futbolcu, Barcelona'ya transfer olduğunu imza atılırken öğrendiğini dile getirdi.

Kayserispor'dan Barcelona'ya transferi gerçekleşen 17 yaşındaki Emre Demir, yaşadıklarını Sabah'a anlattı.

Youtube'dan keşfedildi

Katalan ekibine gideceğini sözleşmeyi imzalarken öğrendiğini söyleyen Emre'nin açıklamaları şu şekilde: "Futbola altı yaşındayken Mersin'de başladım. O zamanlar babam ile maçlara ve antrenmanlara gidiyorduk. Babam da benim videolarımı çekiyor ve Youtube'a ekliyordu. Bir gün videolarımı Kayserispor Altyapı Sorumlusu Hakan Ertürk hoca izlemiş ve çok beğenmiş. Sonrasında Youtube üzerinden babama ulaşıp bizi Kayseri'ye davet ettiler. Süleyman Hurma, Recep Mamur ve Şota Arveladze vardı. Deneme maçına çıkardılar ve ardından babamı yanlarına çağırıp 'Emre artık bizim evladımız' dediler."

'Hangi takıma gideceğimi sözleşmede öğrendim'

"Barcelona ile olan süreçler hakkında menajerim Ahmet abi (Bulut) bana bilgi vermiyordu. Bir gün aradı ve 'İstanbul'a gidiyoruz, büyük bir takıma imza atacaksın' dedi. Sözleşme imzalamak için yaşım tutmadığı için annem ve babam da geldi. Sonrasında sözleşmede Barcelona adını gördüm. Annem ve babam gözyaşlarını tutamadı."

İspanya yolcuğu tek başına

"Yıldızlarla karşılaştırılmak çok güzel bir duygu ama Barcelona'ya Emre Demir olarak gideceğim. Bunu 8 yaşında televizyona çıktığımda da söylemiştim. Kendim olmak istiyorum. Barcelona'da da böyle olacak. Transfer sürecinde Berna Başkan da (Gözbaşı) hem TFF hem de UEFA ile sürekli görüştü. Bana 'Büyük bir takıma gideceksin hazır ol' diyordu. İspanya'ya ilk olarak tek gideceğim. Sonrasında da ailem zaman zaman yanıma gelecek."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.