Hava Durumu

Başakşehir, UEFA Avrupa Ligi'ne veda etti!

UEFA Avrupa Ligi son 16 turu rövanş maçında Medipol Başakşehir, deplasmanda Kopenhag ile karşılaştı. İlk maçı sahasında 1-0 kazanan Süper Lig şampiyonu Başakşehir, deplasmanda büyük bir hayal kırıklığı yaşadı ve sahadan 3-0 mağlup ayrılarak UEFA Avrupa Ligi'ne veda etti.

Haber Giriş Tarihi: 05.08.2020 21:50
Haber Güncellenme Tarihi: 05.08.2020 21:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Başakşehir, UEFA Avrupa Ligi'ne veda etti!

UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu rövanş maçında Medipol Başakşehir, deplasmanda Danimarka temsilcisi Kopenhag ile karşılaştı. İlk maçı evinde 1-0 kazanan Süper Lig şampiyonu Medipol Başakşehir, Parken Stadyumu'nda oynanan karşılaşmayı 3-0 kaybetti ve çeyrek finale çıkma şansını kaçırdı.

Kopenhag'da biri penaltıdan olmak üzere iki gole imza atan Wind, takımını tura taşıyan en önemli isim olurken, üçüncü gol Falk'tan geldi. Hücumda ve savunmada oldukça etkisiz bir görüntü çizen Medipol Başakşehir ise ilk ve tek isabetli şutunu 66. dakikada atmayı başardı.

Oldukça sert ve pres ağırlıklı bir oyun anlayışı ile sahada yer alan Kopenhag, temsilcimize top yapma şansı tanımadı. Rakibinin sert futbolu karşısında pas yapmakta zorlanan Medipol Başakşehir, pek fazla net fırsat yakalama şansı bulamadı.

Maçın hemen başında bulduğu golle deplasmandaki 1-0'lık sonucu eşitleyen Kopenhag, ikinci yarıda penaltıdan farkı ikiye çıkardı. Skor avantajını ele geçiren rakibi karşısında tüm riskleri alan Medipol Başakşehir, Kopenhag'ın katı savunmasını geçmeyi başaramadı.

Hızlı hücumlarla etkili olmaya çalışan Kopenhag, Falk'ın ceza sahası dışından attığı golle iyice rahatladı. Farkı üçe çıkardıktan sonra oyunda tempoyu düşüren ve savunmaya çekilen Kopenhag, temsilcimize gol şansı tanımadı.

UEFA Avrupa Ligi'ne Son 16 Turu'nda veda eden Medipol Başakşehir, çeyrek final fırsatını tepti. Visca, Crivelli ve Demba Ba'nın etkisiz oyunu, Medipol Başakşehir'in gol yollarında istediği fırsatları yakalamasına engel oldu.

MAÇTAN DAKİKALAR

4. dakikada ev sahibi takım öne geçti. Sağ kanattan gelişen atakta Varela'nın altıpas önüne gönderdiği topa Wind kafayı vurdu ve meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1-0.

38. dakikada Medipol Başakşehir beraberlik golüne yaklaştı. Visca'nın sol kanattan kullandığı kornerde Mehmet Topal ön direkte topu arka tarafa aşırdı. Epureanu altıpas önünde topa ayak koydu, savunma tehlikeyi uzaklaştırdı.

Karşılaşmanın ilk yarısı Kopenhag'ın 1-0'lık üstünlüğüyle tamamlandı.

2. YARI

52.' Kopenhag atağında cezasahası içinde Mehmet Topal'ın müdahelesinde hakem Daniele Orsato penaltı noktasını gösterdi.

53.' Jonas Wind, penaltı atışı için beyaz noktaya geldi. Vuruşunda topu ve kaleci Mert Günok'u ayrı köşelere göndererek takımını 2-0 öne geçirdi.

62.' Rasmus Falk Jensen, Başakşehir yarı sahasının orta solundan topu kapıp ceza yayına kadar taşıdı. Ceza sahasına girerken şık bir vuruş çıkardı ve meşin yuvarlağı sağ direğin hemen yanından ağlarla buluşturdu.

64.' İrfan Can Kahveci, ceza sahası sağ ön çizgisi üzerinden arkaya harika ortaladı. Demba Ba'nın altıpas sol ön çizgisi yakınından müdahele isteğinde meşin yuvarlak Senegallinin ayak ucuna dokunup auta gitti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.