Hava Durumu

Başbakan'dan iki vekile dava

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezine ve Adalet Bakanlığına yapılan saldırı sonrasında, bir sosyal paylaşım sitesinde değerlendirmelerde bulunan CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün’den 50 bin liralık manevi tazminat talep etti.

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2013 17:32
Haber Güncellenme Tarihi: 22.03.2013 17:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Başbakan'dan iki vekile dava

Erdoğan’ın avukatları Ali Özkaya ve Burhanettin Sevencan’ın açtığı davanın dilekçesinde, Aygün’ün 20 Mart’ta Twitter’dan paylaştığı iletilerde eleştiri sınırlarını aşarak, Erdoğan’ın şahsiyet haklarına ağır hakaretlerde bulunduğu savunuldu.

Aygün’ün, internet ortamında paylaştığı iletilere yer verilen dilekçede, davalının, Başbakan Erdoğan’ı ”terörist olmakla” itham ettiği belirtildi. Dilekçede, şunlar kaydedildi:

”Davalının, müvekkilimizi ’terörist’ ilan etme ve Başbakan Erdoğan ile iletilerinde yer verdiği olaylar arasında kurumsal bağ kurma gayreti açıkça görülmektedir. Bu açık bir provokatif komplodur. Bu iletilerin, siyasi geçmişiyle yaşadığı olaylar kamuoyunun malumunda olan bir kişi tarafından, AK Parti Genel Merkezine ve Adalet Bakanlığına haince ve korkakça yapılan terörist saldırının hemen sonrasında yazılması da ayrıca dikkat çekicidir.”

Aygün’ün ifadelerinin hakaret, aşağılama, iftira ve küçük düşürme amacı taşıdığı, siyasi eleştiri niteliğinde olmadığı kaydedilen dilekçede, Aygün’den 50 bin lira manevi tazminat talep edildi.

MHP’li Bulut’ta da manevi tazminat davası açtı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 8 Mart’ta yaptığı bir basın açıklamasında, kişilik haklarına saldırıda bulunduğu gerekçesiyle MHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Duran Bulut hakkında 50 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

Dava dilekçesinde, Bulut’un Balıkesir’de bir otelde yaptığı basın açıklamasında, Başbakan Erdoğan’ı, ”terör örgütü ile işbirliği yapmak ve bölücü terör örgütünün lideri ve yöneticileri ile dost olmakla” itham ettiği, Erdoğan’ı ”şeref kelimesini ayaklar altına alan bir zat” olarak nitelendirdiği kaydedildi.

Bulut’un sözlerinin, eleştiri ve ifade özgürlüğü sınırlarını aştığı savunulan dilekçede, ”Dava konusu açıklama ile Erdoğan’ın kişilik haklarının toplum katında zedelenmesinin, müvekkilimizin toplum husumetine ve kinine maruz kalmasının amaçlandığı açıktır. Bu sözlerin düşünce açıklaması olarak kabulü olanaksızdır” ifadesi kullanıldı.

Bu derece ağır hakaretlerin düşünce açıklaması olarak kabul edilmesi halinde, kişilik değerlerinin, hukuk ve anayasal güvenden yoksun kalacağı vurgulanan dilekçede, Bulut’tan 50 bin lira manevi tazminat talep edildi.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.