Hava Durumu

Başbakan'dan önce merakla beklenen adayı o açıkladı

Başbakan Vekili Beşir Atalay, Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olmasıyla ilgili, "Sadullah beyi kendi iline gönderiyoruz. Binali Bey'i de inşallah gelecek hafta İzmir'e uğurlayacağız, oraya götüreceğiz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 04.12.2013 16:52
Haber Güncellenme Tarihi: 04.12.2013 16:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Başbakan'dan önce merakla beklenen adayı o açıkladı

Başbakan Vekili Beşir Atalay, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile geldiği Hatay'da, partisinin İl Başkanlığı önündeki konuşmasında, "Hatay'ın bayramını paylaşmaya" geldiklerini belirtti.

Sadullah Ergin'in, Hataylıların evladı olduğunu ancak kendilerinin başkentten onu tekrar Hataylılara teslim etmeye geldiklerini vurgulayan Atalay, şöyle devam etti:

"Hatay en şanslı illerden biri. En başarılı bakanlarımızdan birini buraya gönderiyoruz. AK Parti ezberleri bozan bir parti. Hep böyle yeni atılımlar yapar, şaşırtır. Bu dönem ülke genelinde, genel politikalarda hamdolsun çok büyük adımlar atıldı ama yerel yönetimlerde de o başarılı arkadaşlarımıza ihtiyaç var. Onun için Sadullah beyi kendi iline, yeni de büyükşehir oldu, 'git orayı Türkiye'nin en iyi yaşanabilir illerinden biri yap' diye gönderiyoruz. Türkiye'yi imar eden en başarılı bakanlarımızdan Binali beyi de inşallah gelecek hafta İzmir'e uğurlayacağız, oraya götüreceğiz. Farklı bir hükümet, partiyiz."

Yerel seçimlerden sonra Hataylıların, büyükşehirin ne demek olduğunu çok iyi anlayacağını vurgulayan Atalay, kentin 76 belediyesi bulunduğunu, bu yapıda sağlıklı imar ve kalkınma yürütülemediğini belirtti.

Sadullah Ergin'i çok özleyeceklerini ancak ülkenin pek çok hizmet alanı olduğunu ifade eden Atalay, "AK Parti'de böyle bir hizmet ahlakı, dava ahlakı var. Kimse bir makama çakılı kalmaz. Bazen AK Parti içerisinde insanlar küçük hareketliliklerden medet umarlar. AK Parti içerisinde hiç öyle şeylerden medet ummasınlar. Bizler, derin bir kardeşlik içerisinde, çok ileri bir dava bilinci ve ahlakı içerisinde verilecek her görevi Allah'ın izniyle en iyi şekilde yaparız. Esas olan da budur" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.