Hava Durumu

Başbakan Erdoğan'a çok sert tepki

Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck’un hararetli geçen Türkiye ziyaretinin ardından Avrupa’dan Türkiye ile AB üyelik müzakerelerinin durması yolunda yeni çağrılar gelmeye başladı. Alman basınında da Başbakan Recep Erdoğan'ın Gauck'la ilgili eleştirilerine sert yorumlar yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 30.04.2014 13:58
Haber Güncellenme Tarihi: 30.04.2014 13:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Başbakan Erdoğan'a çok sert tepki

Avrupa Parlamentosu seçimlerinde FDP ve liberallerin favori adayı Alexander Graf Lambsdorff,  Die Welt Gazetesi’ne yaptığı açıklamada, “Avrupa Birliği, Türkiye ile müzakereleri durdursun ve bu sürece konsantre olmaktan vazgeçsin. Müzakerelerin yeri derin dondurucu” dedi. Lambsdorff, özgürlükleri kısıtlayan, hukuk devleti prensiplerini zedeleyen ‘yarı-otoriter’ bir ülkeyle pazarlıkların yapılmaması gerektiğini söyledi.

22-25 Mayıs’ta yapılacak Avrupa Parlamentosu seçimlerinde Alman Hıristiyan Sosyal Birlik Partisi CSU’nun favori adayı olan Markus Ferber ise, “Üyelik müzakereleri hemen sona erdirilmeli. Türkiye, Avrupa Birliği’ne girecek ülke değil. Ülke giderek Avrupa ve Avrupa değerlerinden uzaklaşıyor” diye konuştu.

Ferber, Türkiye ile gerçekten ciddi bir müzakere sürecinin asla yapılmadığını savunarak, “Türkiye ile ikili anlaşmalar yapmalıyız, tıpkı AB ile İsviçre arasında olduğu gibi, ondan sonra da birlikte çalışmalıyız” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.