Hava Durumu

Başbakan Erdoğan'a Filistin'den şok tepki

Filistin Yönetimi'nden bir yetkili Başbakan Tayyip Erdoğan'ın önümüzdeki haftalarda gerçekleştirmeyi planladığı Gazze ziyaretine karşı olduklarını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2013 11:31
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2013 11:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Başbakan Erdoğan'a Filistin'den şok tepki

İsrail’in önde gelen gazetelerinden Jerusalem Post’un aktardığına göre, Ramallah’tan adı açıklanmayan bir yetkili, “Filistin Yönetimi liderliği Türk hükümetini böyle bir ziyarete karşı olduğumuz konusunda bilgilendirdi. Çünkü böyle bir durum Filistinliler arasındaki bölünmeyi daha da derinleştirecektir” dedi.

Yetkili, “Gazze Şeridi bağımsız bir Filistin devleti değil, Hamas da Filistinlilerin meşru temsilcisi değil”  diye konuştu.

Batı Şeria’da hakim olan Filistin Yönetimi daha önce de Katar Emiri ile Malezya Başbakanı’nın Gazze ziyaretlerine karşı çıkmış ancak iki lider de her türlü itiraza karşın ziyaretlerini gerçekleştirmişti.

Tunus Devlet Başkanı ise yine Ramallah’tan gelen tepkiler üzerine ziyaret planını geri çekmişti.

'ABBAS'I DA GÖTÜRECEK' İDDİASI

Bu arada Londra’dan yayın yapan El Kuds el Arabi gazetesi Erdoğan’ın Filistin Yönetimi Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ı da Gazze’ye beraberinde götürebileceğini iddia etti. Habere göre Ankara El Fetih ile Hamas arasındaki anlaşmazlığı çözmek adına atılan adımlara destek vermeye karar verdi.

Gazete ayrıca Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun Filistinli ve Arap liderlerle konuyla ilgili görüşmeler yaptığını da aktardı.

'ERDOĞAN İSRAİL'İ PİŞMAN ETMEYE ÇALIŞIYOR'

İsrail’in geçtiğimiz hafta göreve başlayan yeni kabinesinde Sanayi, Ticaret ve İstihdam Bakanı olarak görev alan aşırı sağcı Yahudi Evi lideri Naftali Bennett ise Başbakan Erdoğan’ın “İsrail’i özür dilediğine pişman etmek istediğini” öne sürdü.

Bennett, “Görünen o ki, Erdoğan İsrail’i özür dilediğine pişman etmek için elinden geleni yapıyor. Bir yandan da İsrail-Türkiye ilişkileri pahasına kişisel ve gaddarca bir kampanya yürütüyor” diye konuştu.

Hiçbir ülkenin ilişkileri yenileyerek İsrail’e iyilik yapmadığını da belirten Bennett, “Erdoğan gelecekte terörün hedefi olursak yanıtımızın daha yumuşak olmayacağını anlamalı” dedi.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.