Hava Durumu

Başbakan Erdoğan'a küfür edince işinden oldu

Gezi Parkı olayları sonrası sosyal medyadaki tepkilerini küfür ve hakarete vardıranlara yönelik inceleme başlatılırken Facebook’ta Başbakan’a ağır küfürler yağdıran bir havayolu pilotu işinden oldu.

Haber Giriş Tarihi: 20.06.2013 14:18
Haber Güncellenme Tarihi: 20.06.2013 14:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Başbakan Erdoğan'a küfür edince işinden oldu

Sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan aleyhinde ağır küfürlü mesajlar  paylaşan Borajet Havayolları pilotu U.A., işinden oldu.
 
Bir süredir kendisine ait Facebook sayfasından hükümete ve Başbakan’a yönelik ağır hakaret ve küfür içeren mesajlar yayınlayan pilot U.A, sosyal medyada büyük tepki çekti. Sosyal medyada örgütlenen bir grup, pilot U.A’nın derhal işten atılması için Borajet Havayolları’nı telefon yağmuruna tuttu.

 Gelen tepkiler üzerine Facebook adresini kapatan U.A, ‘Hesabım başkası tarafından kullanıldı’ dese de gelen baskılara daha fazla direnemedi. U.A’nın dün itibariyle çalıştığı havayolu şirketinden, ‘Bu olaydan dolayı şirkete zarar gelmesini istemiyorum’ diyerek istifa ettiği öğrenildi.

THY DE ÇALIŞANLARI İÇİN TARAMA BAŞLATTI
 

Gezi Parkı olayları sonrası sosyal medyada oluşan tepkinin küfür ve hakarete dönüşmesi THY’yi de harekete geçirdi. THY, sosyal medyada küfür ve hakaret içeren mesaj yayınlayan çalışanları tespit etmek için cadı avı başlattı.

 Gezi Parkı olaylarına destek verdiği için reklam ajansı Alametifarika ile sözleşmesini iptal ettiği öne sürülen Türk Hava Yolları, çalışanlarının sosyal medya hesaplarını da takibe aldı.
 
THY’de ve bütün iştiraki şirketlerinde sosyal medya aracılığıyla küfürlü ve hakaret içeren mesajlar yayınlayan çalışanların tespiti için çalışma başlatıldı. THY çalışanlarının da Gezi olaylarına destek verenler ve vermeyenler olarak ikiye ayrıldığı kaydedilirken, desteklerini küfürlü ve hakaret içeren mesajlara dönüştürenlerin kurumda rahatsızlık yarattığı öğrenildi.
 
THY’de ve diğer şirketlerde bu tür mesaj yayınlayan çalışanların tespit edilmeleri halinde önce uyarılacağı, devam etmeleri halinde ise işlerinden olabilecekleri konusunda uyarılacağı kaydedildi.
 
Bugün Borajet Havayolları’ndan bir pilot, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan aleyhine sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta küfürlü ve hakaret içeren mesajlar yayınladığı için istifa etmek zorunda kalmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.