Hava Durumu

Başbakan Erdoğan'ın bilgisi dahilinde yürütülüyor

CHP'li Gürsel Tekin, yolsuzluk operasyonuyla ilgili, "Başbakan Erdoğan'ın bilgisi dahilinde yapıldı. Devam etmesini bekliyoruz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 17.12.2013 13:39
Haber Güncellenme Tarihi: 17.12.2013 13:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Başbakan Erdoğan'ın bilgisi dahilinde yürütülüyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, bu sabah saatlerinde, aralarında çok sayıda iş adamı ve siyasinin bulunduğu yolsuzluk operasyonunun Başbakan’ın bilgisi dahilinde yürüdüğünü söyledi.

Tekin, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, bu sabah saatlerinde başlayan yolsuzluk operasyonu hakkında açıklamalarda bulundu. Bu sürecin çok bilinmeyen bir süreç olmadığını belirten Tekin, 2 yıl önce yolsuzluk haritasını açıkladıklarını söyledi.

"BAKANLAR DERHAL ISTIFA ETMELI"

Soruşturmanın devam ettiğini kaydeden Tekin, soruşturma devam ederken kabinenin önemli görevlilerinin devam etmesinin kabul edilebilir olmadığını ifade etti. Soruşturmanın sağlıklı ilerleyebilmesi için isimleri geçen bakanların derhal istifa etmesi gerektiğini aktaran Tekin, "Bu soruşturmanın daha sağlıklı yürütülebilmesi için bakanların derhal istifa etmeleri gerekir." dedi.

"CHP OLARAK KATKI SAĞLARIZ"

Birçok Bakan’ın haberi sosyal medyadan fark ettiğini öne süren Tekin, "Büyük bir ihtimalle bu operasyondan Başbakan'ın bilgisi olduğu inancı içerisindeyim." ifadelerini kullandı.

Bunun bir başlangıç olduğunu ve bunun ilerlemesini beklediklerini belirten Tekin, Başbakan’a seslenerek, CHP olarak buna çok büyük katkı da sağlayacaklarını dile getirdi.

CHP'LI BELEDIYELER DE VAR IDDIASI

Operasyon kapsamında bazı CHP’li belediyelerin isimlerinin geçtiği iddiaları ile ilgili olarak ise Tekin, “Sorun CHP, AKP, BDP sorunu değil. Sorun sistem sorunudur. Burada bir olumsuzluk varsa kime kadar gidiyorsa gitsin. CHP’li varmış yokmuş buna bakacak değiliz. Başbakan'ın bilgisi dahilinde devam eden operasyonun devam etmesini bekliyoruz.” şeklinde konuştu.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.