Hava Durumu

Başbakan Erdoğan o savcı için suç duyurusunda bulundu

Başbakan Erdoğan, Türkmenlere yardım götüren TIR’ın yasalara aykırı şekilde durdurulduğunu ifade etti. O savcı için HSYK'ya suç duyurusunda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 14.01.2014 17:20
Haber Güncellenme Tarihi: 14.01.2014 17:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Başbakan Erdoğan o savcı için suç duyurusunda bulundu

 Başbakan Erdoğan, Türkmenlere yardım götüren TIR’ın yasalara aykırı şekilde durdurulduğunu ifade ederek, “Buradan soruyorum; MİT bu ülkenin çıkarları için çalışan bir kurumken sen kimin için çalışıyorsun ? Ey savcı, Reyhanlı katliamında sen neredeydin? HSYK’ya buradan suç duyurusu yapıyorum” dedi.

Başbakan Erdoğan, grup toplantısının ardından Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin toplu açılış törenine katıldı. Erdoğan, burada da 17 Aralık operasyonu ve gündeme dair açıklamalar yaptı. Suriye’de Türkmenlere yardım götüren ve MİT’in eşlik ettiği TIR’ın yasalara aykırı şekilde durdurulduğunu anlatan Başbakan Erdoğan, “Buradan soruyorum; MİT bu ülkenin çıkarları için çalışan bir kurumken sen kimin için çalışıyorsun ? Ey savcı, Reyhanlı katliamında sen neredeydin? 7 gün oraya gitmedin? HSYK’ya buradan suç duyurusu yapıyorum” diye konuştu.
 
 “Bunlar başkalarının menfaatini, örgütlerinin menfaatini Türkiye’nin ve milletin menfaatlerinin üzerinde tutuyorlar” diye devam eden Erdoğan, “ Şunu bilsinler ki bunların üzerine kararlılıkla gidecek Türkiye’de millet, milli irade ne derse o olacak” ifadelerini kullandı.
 
“SİYASET YAPMAK İSTEYEN SİYASİ PARTİ KURAR”
 
Yargının bağımsız olması kadar, tarafsız da olması gerektiğini belirten Erdoğan, “Yargıyı bir örgütün sınırsız hırslarına teslim ediyorsanız orada tarafsızlık olmaz” dedi.
 
Yargının hesap vereceği bir yer, kurum olmadığını anlatan Başbakan, “Biz herkesin kendi işini yapmasını istiyoruz. Siyaset yapmak isteyen siyasi parti kurar, siyasi partiye üye olur” diye konuştu.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.