Hava Durumu

Başbakan hayatında kaç kez kitap okumuş?

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Taksim'le ilgili söyledikleri nedeniyle sosyoloji ve psikoloji uzmanı olması gerektiğini belirterek, "Gezi Parkı'nda polis şefi, Topçu Kışlası'nda belediye başkanı olduğunu biliyorduk. İlk kez dünde sosyoloji ve psikoloji bildiğini öğrendik. Eğer hayatında bir tane sosyoloji, bir tane psikoloji kitabı okumuşsa söz veriyorum o başbakandan özür dileyeceğim." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 17.06.2013 14:56
Haber Güncellenme Tarihi: 17.06.2013 14:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Başbakan hayatında kaç kez kitap okumuş?

Muharrem İnce TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Taksim Gezi Parkı'nın vatandaşlardan boşaltmanın önemli olmadığını belirterek,

"Önemli olan vatandaştaki gerilimi boşaltmak. Sen bu ülkeyi yönetiyorsun da boşuna. Orayı boşaltırsın. Güvenlik güçleri, gazlar, TOMA'lar, para emrinde. Devletin bütün imkanları emrinde güç kullanırsın insanları öldürürsün gözünü çıkarırsın, joplarsın orayı boşaltırsın. Devlet yöneticisinin görevi zorla Taksim'i boşaltmak değildir. Toplumdaki gerilimi boşaltmaktır. Başbakanın görevi budur." diye konuştu.

SADDAM'IN KİMYASAL ALİ'Sİ VARDI RECEBİMİN DE KİMYASAL AVNİ'Sİ VAR

Son iki günde Türkiye'de bir insanlık suçunun işlendiğini belirten İnce, "Revirlere müdahale yapılması kapalı alanlara gaz sıkılması evlere gaz atılması otele insanların kıstırılması bunlar bir insanlık suçudur. Ve kimyasal maddeler kullanılmıştır. Saddam'ın kimyasal Ali'si vardı. Recebinde kimyasal Avni'si var. Kimyasal Avni bilsin ki o güvendiği Recep iktidardan düştüğünde bilin ki bu mahkemelerde yargılanacaktır o." dedi.

"Türkiye'ye gelmiş geçmiş en büyük bölücü Başbakan Recep tayyip Erdoğan'dır." diyen İnce konuşmasına şöyle devam etti:"Başbakan Taksim'de meğer sosyoloji ve psikoloji uzmanıymış. Dün onuda öğrendik. Senden mi öğreneceğim sosyolojiyi psikolojiyi. Daha önce 3. Köprüde bir şehircilik uzmanı olduğunu biliyorduk. Doğumlar konusunda nasıl yapılması konusunda bir jinekolog olduğunu biliyorduk. İsmet İnönü konusunda bir tarih profesörü çakma bir tarih profesörü olduğunu biliyorduk. Ergenekon konusunda savcı olduğunu, Gezi Parkı'nda polis şefi, Topçu Kışlası'nda belediye başkanı olduğunu biliyorduk. 4+4 +4 konusunda eğitim uzmanı olduğunu biliyorduk. İlk kez dünde sosyoloji ve psikoloji bildiğini öğrendik. Eğer hayatında bir tane sosyoloji, bir tane psikoloji kitabı okumuşsa söz veriyorum o başbakandan özür dileyeceğim. Başbakan hayatında böyle bir kitap okumadı. İspatlasın okuduğunu. Mümkün değil. Hiç böyle bir şey okumadı. Tam diktatörlerde böyle bir şey işte. Her şeyi bildiğini zanneden insanlar böyle diktatördür."

BAŞMÜZAKERECİ BAĞIŞ BAŞ CAM SİLİCİ GÖREVİNE GEÇEBİLİR

Muharrem İnce, Çarşı Grubu üyelerine orantısız güçle müdahale edildiğine de işaret ederek, "Ama son günde Çarşı grubu üyelerine orantısız zeka ile de müdahale ediliyor. Ben gerçekten bir Fenerbahçeli olarak herkes bilsinki ikinci takımım Beşiktaş'tır. Kutluyorum o çocukları. Onlara yapılan bu haksızlığı da kınıyorum. Başmüzakereci sayın Egemen Bağış'ın bir açıklaması vardı. Taksim'e giden herkes 'teröristtir' diyor. Daha öncede bir açıklaması vardı sayın Bağış'ın. Diyor ki başbakanım, genel başkanım ne isterse ben onu yaparım. Genel merkezde camları sil derse ben camları silerim. Bu son gelişmelerden sonra Avrupa Birliği ile ilgili bir bakanlığa gerek olmadığı 'Başmüzakerecilik' kurumunun yok olduğu görüşmeleri bile durdururlar. Açıklamalar hiç hoş değil. Böyle bir bakanlığa gerek kalmadığına göre baş cam silici görevine geçebilir sayın Bağış. Bu bizim talebimiz değil kendi talebiydi. Bunu geçmişte söylemişti. Herhalde sayın Başbakan'da kendisini bu göreve getirecektir." görüşünü aktardı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.