Hava Durumu

Başbakan o şansını kaybetti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gezi eylemleriyle birlikte Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı olma şansını yitirdiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 02.08.2013 14:46
Haber Güncellenme Tarihi: 02.08.2013 14:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Başbakan o şansını kaybetti

Japon Nikkei Gazetesi'ne konuşan Kılıçdaroğlu, CHP'nin gençlerin yaptığı gösterileri, gençlerin uğradıkları haksızlıklarda, hukuksuzluklarda onları desteklediğini ifade etti. "Partimizin oy oranının da arttığını düşünüyorum." diyen Kılıçdaroğlu, "Partimizin gençlik kolu üyelerini birçok parkta düzenlenen ve siyaset konuşulan forumlara gönderdik ve dile getirilen görüşleri dinledik. Gençler siyasete yeni bir yön vermek ve gençlik aşılamak istiyorlar." dedi.

CUMHURBAŞKANI OLMA ŞANSINI KAYBETTİ

Başkanlık sistemine yönelik bir soruya ise Kılıçdaroğlu, "İktidardaki Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP), tek başına anayasayı değiştiremez. Böyle bir sayısal gücü yok. Gezi eylemleri ve gösterilerle birlikte Başbakan'da Cumhurbaşkanı olma şansını kaybetti. Polis göstericileri bastırırken 5 kişinin yaşamını yitirmesi, Başbakan'ın büyük ivme kaybetmesine neden oldu ve hem yurt içinde hem de yurtdışında bu durumun farkına varıldı." karşılığını verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.