Hava Durumu

Başbakan onaylarsa büyük müjde geliyor

Kreş desteğinden mama parasına kadar bir dizi yenilik geliyor. Çalışan anneler için de doğum yardımı parası artırılacak...

Haber Giriş Tarihi: 07.06.2013 11:21
Haber Güncellenme Tarihi: 07.06.2013 11:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Başbakan onaylarsa büyük müjde geliyor

Hükümetin nüfusun yaşlanması nedeniyle üzerinde çalıştığı çocuk teşviklerinin ayrıntıları netleşmeye başladı. Ev hanımlarına yönelik destek modelleri devreye girerken, dar gelirli ailelere de kreş desteği verilecek.

Mevcut uygulamada 184 lira olan doğum yardımı da artırılıyor. Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, bebek teşvikinde nakit desteği de olacağını belirterek, "Sadece maddi teşvik değil, esnek çalışma saatleri de var" dedi.

MODELLER MASADA

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacak pakete göre; çocuk yapmayı teşvik eden düzenlemeler bölgelere göre değişiyor. Çalışan kadın nüfusunun yüksek olduğu bölgelerde, esnek çalışma modeli, bebeklerle daha fazla vakit geçirmelerine olanak tanıyan yarı zamanlı işler teşvik ediliyor.

Ev kadınlarının da maddi durumuna göre hem nakit hem de mama gibi ihtiyaçları karşılanacak. Dar gelirli ailelerin çocuklarının da kreş ile tanışarak ihtiyaç duydukları gelişim fırsatlarına kavuşması ve kadınların işgücüne katılımının artması hedefleniyor.

Kalkınma Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ve Çalışma Bakanlığı'nın birlikte yürüttüğü çalışma kapsamında, Avrupa ve OECD ülkelerindeki modeller tek tek incelendi. Çalışmada artan istihdama paralel olarak doğumdan sonra yaşanacak olası işgücü kayıpları için de önlemler alınıyor.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.