Hava Durumu

Başbakan Yıldırım "İsrail'i lanetliyoruz, ABD'yi kınıyoruz"

Başbakan Binali Yıldırım, TBMM'deki grup toplantısında "Barışçı gösteri yapan mazlum Filistin halkına kurşun yağdıran İsrail'i lanetliyoruz Amerika'yı kınıyoruz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 15.05.2018 12:25
Haber Güncellenme Tarihi: 15.05.2018 12:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Başbakan Yıldırım "İsrail'i lanetliyoruz, ABD'yi kınıyoruz"

Başbakan ve AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, TBMM'deki grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

"AMERİKA'YI KINIYORUZ, İSRAİL'İ LANETLİYORUZ"

"Dün bütün dünyanın ibretle izlediği yeni bir İsrail terörüne şahit olduk. ABD yönetiminin büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma kararı sonrası silahı olmayan gençler, insanlar protesto ettiler. Barışçı gösteri yapan mazlum Filistin halkına kurşun yağdıran İsrail'i şiddet ve lanetle kınıyoruz. Barış iklimine benzin döken ABD yönetimini de kınıyoruz. Şu ana kadar 60'a yakın kardeşimiz şehit oldu. Türkiye olarak, Filistinli kardeşlerimizle dayanışma göstermek amacıyla 3 günlük yas ilan ettik, bayraklarımızı yarıya indirdik. Ayrıca Tel Aviv ve Washington büyükelçilerimizi de istişareler için çağırdık. Ayrıca TBMM de bugün özel bir oturum gerçekleştirecek.

'BİZİM İÇİN YOK HÜKMÜNDEDİR'

Türkiye Cumhuriyeti'nin 81 milyon vatandaşı Kudüs'e bugünden sonra da sahip çıkmaya devam edecektir. Bu kurşunlar insanlığın vicdanına atılmış kurşunlardır. ABD yönetimleri bilmelidir ki masumlara kurşun yağdıranlar aba olmayacaktır. Bu kararı barışa karşı sabotaj olarak görüyoruz, bizim için yok hükmündedir."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.