Hava Durumu

Başka çaremiz kalmadı

Ankara İl Seçim Kurulu, CHP'nin Büyükşehir Belediye seçim sonuçlarının yeniden sayılması ile ilgili yapılan itirazları reddetti. Bunun üzerine CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, Yüksek Seçim Kurulu'na 'Tam kanununsuzluk' gerekçesiyle seçimin iptali için başvurucaklarını bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 05.04.2014 08:45
Haber Güncellenme Tarihi: 05.04.2014 08:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Başka çaremiz kalmadı

Sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinen açıklama yapan Yavaş, "Sevgili Ankaralılar, Pazar günü Yüksek Seçim Kurulu'na 'Tam kanunsuzluk' nedeniyle Ankara Büyükşehir Belediye seçiminin iptali için başvuruyoruz. Oyların yeniden sayılması ümidiyle bugüne kadar bekledik. Talebimiz reddedilince seçimin iptali başvurusu yapmaktan başka çaremiz kalmamıştır." ifadelerini kullandı.


CHP Ankara İl Başkanlığı, dün İl Seçim Kuruluna yeniden sayım yapılması, iptal edilen oyların yeniden değerlendirilmesi ve birleştirme tutanaklarına ilişkin itirazda bulunmuştu. CHP Ankara İl Başkanı Zeki Alçın tarafından yapılan itirazı değerlendiren Ankara İl Seçim Kurulu, oyların yeniden sayılması için verilen başvurunun reddedildiğini bildirdi. İl Başkanlığından itirazın reddine ilişkin CHP'ye sözlü bildirimin yapılmasının ardından gerekçenin daha sonra gönderileceği öğrenildi.

Ankara İl Seçim Kurulu'nun kararı üzerine sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinen açıklama yapan CHP Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayı Mansur Yavaş, Pazar günü Yüksek Seçim Kurulu'na seçimlerin iptali için başvuruda bulunacaklarını belirtti. Bu seçenekten başka çarelerinin kalmadığına değinen Yavaş şu ifadelerini kullandı: "Sevgili Ankaralılar, pazar günü Yüksek Seçim Kurulu'na 'Tam kanunsuzluk' nedeniyle Ankara Büyükşehir Belediye seçiminin iptali için başvuruyoruz. Oyların yeniden sayılması ümidiyle bugüne kadar bekledik. Talebimiz reddedilince seçimin iptali başvurusu yapmaktan başka çaremiz kalmamıştır."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.