Hava Durumu

Başkan Aktaş: Koronavirüs ile mücadelede örnek oluyoruz

TÜRKİYE Genç İş Adamları Derneği(TÜGİAD) Bursa Şubesi Başkanı Ersoy Tabaklar ve Yönetim Kurulu Üyelerinin ev sahipliğinde "sosyal mesafe"ye özen gösterilerek gerçekleşen ziyarette konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Türkiye'nin güçlü bir sağlık sistemi olduğunu ve hükümetin aldığı kararlarla Koronavirüs sürecinin en az hasarla atlatılacağına inandığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2020 13:25
Haber Güncellenme Tarihi: 25.03.2020 13:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Başkan Aktaş: Koronavirüs ile mücadelede örnek oluyoruz

TÜGİAD Bursa Şubesi Dernek Merkezi'nde gerçekleştirilen ziyarette, hijyen kurallarına ve sosyal mesafeye azami özen gösterildi. Ziyarette tüm dünya ve Türkiye'nin gündeminde olan Koronavirüs hakkında değerlendirmelerde bulunan Başkan Aktaş, "Koronavirüs ile mücadele dünyaya örnek oluyoruz" dedi.

"GÜVEN VEREN ÜLKELER ÖN PLANA ÇIKACAKTIR"

Salgın süreci ve sonrasına dair değerlendirmelerde bulunan Başkan Aktaş, "Türkiye olarak işi en baştan sıkı tuttuk, tutmaya da devam ediyoruz. Hem hükümetimiz hem de biz belediye olarak vatandaşlarımızın sağlığı için gereken tüm tedbirleri alıyoruz. Koronavirüs salgınının kontrol altına alınmasının ardından, dünya kamuoyuna güven veren ülkelerin ön plana çıkacağını düşünüyorum. Bu noktada, Türkiye'nin, bu süreci en az hasarla atlatan ülkelerden biri olacağına inanıyorum. Salgın sonrası, özellikle turizm alanında ertelenen taleplerin devreye girmesiyle olumlu gelişmeler yaşanabilir. Ancak bizlerin de bu dönemde, elimizdeki kaynakları daha verimli kullanarak, optimum seviyede çalışmamız gerekiyor" şeklinde konuştu.

BAŞKAN TABAKLAR'DAN HİJYEN VE SOSYAL MESAFE VURGUSU

Başkan Aktaş'ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren TÜGİAD Bursa Şubesi Başkanı Ersoy Tabaklar da, "Dünya bugüne kadar çok farklı ve yaygın virüs salgınlarıyla karşı karşıya geldi. Bu noktada vatandaşlarımızın hijyen kurallarına ve sosyal mesafelerine dikkat etmeleri gerekiyor. Ne kadar az kişi bu virüse yakalanırsa, hastanelerimizdeki yük de o kadar azalacaktır. Bu yüzden sosyal izolasyonun çok önemli olduğunu düşünüyorum. Salgın sürecinin en kısa zamanda kontrol altına alınması ve vaka sayılarının azalmasını temenni ediyorum" diye konuştu.

Ziyaretin sonunda Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve TÜGİAD Bursa Şubesi Başkanı Ersoy Tabaklar, birbirlerine hediye takdim ettiler.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.