Hava Durumu

Başkan Altepe'den flaş T2 tramvay hattı açıklaması

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İstanbul Yolunda ağır metro yerine hafif raylı sistemi tercih etmelerinin 8 kat daha karlı bir yatırım olduğunu söyledi. Altepe, T2 hattı üzerinde saatte 4 bin 200 yolcu kapasitesi bulunduğunu hafif raylı sistemin bunu çok rahat karşıladığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 12.03.2017 11:03
Haber Güncellenme Tarihi: 12.03.2017 11:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Başkan Altepe'den flaş T2 tramvay hattı açıklaması

Bursa Gazeteciler Cemiyeti toplantı salonunda gazetecilerin sorularını cevaplayan Recep Altepe, son günlerde çok tartışılan Bursa - İstanbul yolu üzerinde yapımı devam eden raylı sistem projeni değerlendirdi.

Bölgede ağır yeraltı metrosu yerine hafif raylı sistemi tercih ettiği için eleştiri oklarının hedefi olduğunu kaydeden Altepe, " Önümüzdeki sene çok daha farklı bir Bursa olacak. T2 hattıyla ilgili metro çok yazılıp çiziliyor. Doktor Brender'in raporu var. Bu rapor doğrultusunda Bakanlıktan T1 ile T2 aynı anda onaylandı. Bunlar birbirine entegre sistemler ve metroyla entegre şu anki sayımlara göre . T2 dediğimiz Ovaakça hattında tek yönlü saatte 4 bin 200 yolcu var. Bu sayı 10 binde olsa bizim koyduğumuz saatte 70 kilometre hızla gidecek olan tramvay bölünmüş olduğu için bu yolcuyu taşıyor. Çünkü 10 ile 12 bine kadar olan yolcuyu tramvay 12 binden sonra 20 bine kadar hafif metro daha sonra yer altı ağır metro geliyor. Dolayısıyla bu hafif raylı sistem bunu kurtardığı için bununda birim maliyeti inşaat olarak söylüyorum 1 milyon 200 bin Euro iken ortalaması yer altına girdiğiniz zaman bu 11 milyon Euro'ya çıkıyor. 8 kat fazla oluyor. Dolayısıyla hem ortada 2 şerit korunmuş oldu, yanlarda da üçer şerit korunmuş oldu. Kavşaklar yapıldı .Üst geçitlerimiz var. Dolayısıyla yolculuk konforu da arttırılmış oldu. Çok konuşuluyor ama bu bölgele ağır metro yapmanın bir anlamı yok. Bu iş teknik olarak çözülüyor. Yerin altına girmek için teknik olarak gerekçeniz olması lazım. Böyle bir gerekçe yok ortada. Keşke ana hattımız zamanında metro olsaymış" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.