Hava Durumu

Başkan Altepe Uludağ'ın zirvesine yürüdü

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, dağcılarla birlikte Oteller Bölgesi, Küçük Zirve ve Büyük Zirve’de yürüyüş yaparak Uludağ’ı inceledi.

Haber Giriş Tarihi: 10.07.2016 13:22
Haber Güncellenme Tarihi: 10.07.2016 13:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Başkan Altepe Uludağ'ın zirvesine yürüdü
Türkiye’nin en büyük kış ve doğa sporları merkezi olan Uludağ’ın bünyesinde birçok güzelliği birlikte barındırdığını söyleyen Başkan Altepe, yapılacak ek yatırımlarla birlikte herkesi zirvede yürüyüş yapmaya davet etti. 

Başkan Altepe, Türkiye Dağcılık Federasyonu Bursa İl Temsilciliği üyeleriyle birlikte Uludağ’ın zirvesinde yürüyüş yaptı. Dağcılarla birlikte programına Oteller Bölgesi’nden start veren Başkan Altepe, sırasıyla Küçük Zirve, Büyük Zirve ve Uludağ Tepe’ye ulaştı. Küçük Zirve’de dağcılar için yapılan barınağı da gezen Başkan Altepe’ye saatler süren yürüyüşünde oğlu Ömer Altepe de eşlik etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Uludağ’ın her türlü yürüyüş organizasyonları için ideal bir bölge olduğunu söyledi. Burayı tüm dağcılara açmak istediklerini ve bu hedef doğrultusunda yatırımlar planladıklarını belirten Başkan Altepe, “Alınacak yetkilerin ardından tüm eksikliklerin giderilmesiyle beraber bu bölgeyi tüm dağcılara açmak istiyoruz. Doğayı sevenler, yürüyüş ve dağcılığa meraklı olanlar gelsin, bu eşsiz coğrafyada sporlarını yapsın istiyoruz” dedi.

Başkan Altepe, zirve yürüyüşünde dağcılar için yapılmış yaşam barınağını da gezdi. Küçük Zirve’de yer alan barınağın yakında yeni bir tadilata gireceğini açıklayan Başkan Altepe, “Burası dağcıların zor hava şartlarında yollarını kaybetmemeleri ve hayatlarını devam ettirebilmeleri için yapılmış bir sığınaktı. Geçen yıl helikopterlerle getirdiğimiz malzemelerle buranın onarımı sağlanmıştı. Fakat kötü hava şartları nedeniyle yine bir yıpranma oluşmuş. İlave bakımları yapılacak ve yine inşallah burası dağcılarımızın gönül rahatlığıyla kullanabileceği yer olacak” diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.