Hava Durumu

Başkan Işık: 'Projelerimiz vizyon katacak'

31 Mart yerel seçimlerinde Gürsu Belediye başkan adayı gösterilen mevcut başkan Mustafa Işık, yeni dönem projelerinin Gürsu'ya vizyon katacağını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 15.02.2019 07:33
Haber Güncellenme Tarihi: 15.02.2019 07:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Başkan Işık: 'Projelerimiz  vizyon katacak'

Haber / Ayşegül SEVER

ŞEHRİN DOĞUSUNU RAHATLATACAK

AS TV'de Bursa Hâkimiyet ve AS TV editör, köşe yazarlarının sorularıyla ekrana gelen Sönmez Medya Buluşmaları'nın konuğu Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık oldu. Seçim gündemi ve Gürsu'ya dair soruları yanıtlayan Işık, AK Parti'nin yeni dö-nem Gürsu Belediye Başkanı ola- rak tecrübeleriyle hizmet etmeye hazır olduğunu belirtti. Gürsu'da yapılacak altı otopark üstü Kent Meydanı projesinin ilçeye vizyon katacağını söyleyen Başkan Işık, Gürsu Kent Meydanı projesinin tüm belediye başkan adaylarının hayali olduğunu ve kendi dönemlerinde gerçekleştirdiklerini ifade etti. Şehirlerarası otobüslerin duraklayabileceği ve yolcu transferlerini gerçekleştirebileceği terminal yerleşkesi projesinin detaylarından bahseden Işık, projenin şehrin doğusunu rahatlatacağını söyledi ve trafik akışının ferahlatacağını da belirtti.

HİBE İLE RAYLI SİSTEM

Kent Meydanı projesinin diğer ilçelere de hizmet vereceğini söyleyen Başkan Işık, "Bu aslında sadece Gürsu'ya değil, Kestel ve Yıldırım'a da hizmet verecek. Doğu'dan Güneydoğu'dan, Karadeniz'den gelen otobüslerimiz var. Gölbaşı'ndan terminale giderek oradan eve gitmek insanlarımıza zor geliyor. Burada adil olmayan durum var. Bu proje inşallah Kestel, Yıldırım Gürsu'yu da rahata kavuşturacak. Bununla beraber de trafikteki yoğunluğu azaltacak. Şehir merkezi trafiğini azaltmasında ciddi katkı görüyorum" şeklinde konuştu. Büyükşehir master planında Gürsu'ya raylı sistem projesinin olduğunu belirten Başkan Işık, hibe desteği alarak Büyükşehir'e yük olmadan yapabileceklerini söyledi.

3 PROJEMİZ ONAY BEKLİYOR

Başkan Işık, "Büyükşehirin master planında raylı sistemi projesi var. Bir de bizim hibe projelerimiz kapsamında projemiz var. Gürsu merkezinden metroya hafif raylı sistem olacak. Büyükşehir yapacak ama hibe krediyi alabilirsek biz de yapabiliriz. Sonuçta bütün olarak bakıyoruz. Gürsu halkına bir hizmet olacaksa bütünlük çerçevesinde çözmeye çalışı-yoruz. Avrupa Birliği'nden bu tip projelere ciddi destekler var. Bizim şu an 3 tane yazılımını bitirdiğimiz projelerimiz var. Sadece finanstaki hibe krediyi bekliyoruz. Eğer gelirse Büyükşehir'e yük olmadan kendi sorunumuzu kendimiz çözeceğiz" dedi.

HEDEFİMİZ 200 BİN ZİYARETÇİ

Gençlere yönelik projelerinden de bahseden Başkan Işık,"Genç kuşak için geliştirdiğimiz projeler sayesinde ilçede suç oranı yüzde 70 oranında azaldı. Gençlik ofislerinde asıl amacımız ev ve okul haricinde kalan alanları değerlendirmek" dedi. İlçeye turist çeken cazibe merkezlerinden Adrenallin Park ile ilgili de konuşan Başkan Işık,"Adrenalin Park ile asıl amacımız olan kırsalda büyümeyi gerçekleştirdik. Kalkınmaya destek olmasıyla bölgede her geçen gün yeni yerler açılıyor. Önceki yıl 120 bin kişi ziyaret etti bu yıl ise 200 binin üze-rinde ziyaretçi bekli-yoruz" dedi.

İTTİFAKTA SIKINTIMIZ YOK

31 Mart yerel seçimlerine kısa süre kala seçim çalışmaları kapsamında anketlerin yapıldığını ifade eden Başkan Işık, Cumhur İttifakı ile ilgili Gürsu'da sıkıntının olmadığını belirterek, " MHP ve AK Parti tabanı Gürsu'da birbirine uzak değil" dedi. Şehit Gürsu Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız'a vefa borcu olarak projelerinin yüzde 90'ının gerçekleştirildiğini söyleyen Başkan Işık, tecrübeli döneminde yeni dönemde hizmet etmeye hazır olduklarını ifade etti.

ARMUTTA İSRAF OLMAYACAK

Gürsu'nun markası olan armudun sadece birinci sınıfının değerlendirildiği 2. Sınıfın israf olduğunu söyleyen Başkan Işık, ikinci sınıf armutlar için projelerinin olduğunu söyleyerek çiftçinin destekleneceğini ifade etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.