Hava Durumu

Mustafa Şentop'tan fezleke açıklaması!

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Meclis'e gelen HDP'li vekillerin fezlekeleri hakkında, "Dosyaların içeriğine göre değerlendirme yapılır. Değerlendirmeyi karma komisyon yapacak" ifadelerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 25.02.2021 10:23
Haber Güncellenme Tarihi: 25.02.2021 10:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Mustafa Şentop'tan fezleke açıklaması!

Meclis Başkanı Şentop'un açıklamalarından satır başları:

(Fezlekeler) Meclis Başkanlığı'nın görevi teklif olarak inceledikten sonra karma komisyona göndermek. Karma Komisyon, dosyanın içeriklerine bakarak karar verecektir.

(Meclis'teki 1300 fezleke) Geçmiş dönemlere baktığımızda her ihtimal var. Son zamanlarda bir HDP'li vekilin dokunulmazlığı kaldırılmıştı.

İç tüzük ihtimallerin hepsine imkan veriyor. Dosyaların içeriklerine göre değerlendirmek lazım. karma komisyon dosyanın içeriklerine bakarak karar verecektir. İşlenen suçların mahiyeti bakımından işlenen dosyalarla ilgili dokunulmazlıkların kaldırılması kararı verilmiş. Benim şuan bir şey söylemem doğru olmaz. Değerlendirmeyi karma komisyon yapacak.

GERGERLİOĞLU VE BERBEROĞLU'NUN DOSYALARI

Gergerlioğlu ve Enis Berberoğlu'nun dosyaları Meclis'e gelmedi.

BERBEROĞLU KARARI

Bu anayasa 1982 yılında yürürlüğe girdi. Kesin hüküm yarılamayı sonuçlandırır. Bir hüküm kesinleştiği zaman Yargıtay'ın kararı ile oluyor. 14. Ağır Ceza Mahkemesi bireysel başvuru ile ilgili karara uymayınca AYM yeni bir karar verdi. Anayasa kesin hükmü esas alıyor. Bireysel bir başvuru süreci ile ilgili çalışma yapılabilir. AYM verdiği kararda meclisle ilgili bir bölüm geçmiş. Meclisi töhmet altında bırakan bir metin. Karar gerekçesine yazmadığı bir şey varsa söylenmesini istiyoruz. Bir yanlışlık varsa maddi hatanın düzeltilmesini istiyoruz.

AYM'nin birinci kararında meclisle ilgili bir hüküm geçmezken ikinci karardaki değişikliğin nedenini merak ediyoruz. Benim yaptığım iş TBMM'nin itibarını korumaktır. Kurumların yetkileri anayasada düzenlenmiştir. Anayasanın verdiği yetkiye dayanmadan bir şey yapılamaz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.