Hava Durumu

Başkan Taban Bursa İnegöl'deki ilk çilek hasadını yaptı

Marmara bölgesinde çilek hasadı İnegöl'den başladı. Kurşunlu Mahallesinde Aralık ayına kadar sürecek olan hasadın ilk gününde İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban da tarlada çilek topladı.

Haber Giriş Tarihi: 11.05.2020 15:36
Haber Güncellenme Tarihi: 11.05.2020 15:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Başkan Taban Bursa İnegöl'deki ilk çilek hasadını yaptı

İnegöl'de, Marmara bölgesinin ilk çilek hasadı başladı. Aralık ayına kadar yaklaşık 8 ay sürecek çilek hasadının ilk gününde, Belediye Başkanı Alper Taban da çiftçilerle birlikte tarlada yerini aldı. Kurşunlu Mahallesinde çilek hasadı yapılan tarlayı ziyaret eden Başkan Taban, çilek toplayıp İnegöl'ün tarım markası kırmızı altını tüm Türkiye'ye önerdi.

ARALIK AYINA KADAR ÜRETİME DEVAM

Tarlada çalışan kadınlarla sohbet edip tarla sahibinden verimle ilgili bilgiler alan Taban, burada bir açıklama da yaptı. Başkan Taban, "Kurşunlu Mahallemizde çilek hasadındayız. İlk hasadı görmek üzere buraya geldik. Biliyorsunuz yine geçen yıl aynı tarlamıza son hasadı yapmak için gelmiştik. Şöyle bir iddiamız vardı, Türkiye'de çilek dendiği zaman İnegöl akla gelmedi. Çilek İnegöl'de özellikle Kurşunlu Mahallemizde yoğun olarak yetiştirilen bir ürün. Topraklı hasadın ilkini de bugün İnegöl'de gerçekleştirdik. Kasım ayı ortalarına kadar süreçte topraktan serasız olarak çileğimiz yetişiyor" dedi.

AROMASI KALİTELİ, RAF ÖMRÜ UZUN

Kurşunlu çileğinin özelliklerinden de bahseden Taban, şöyle devam etti: "Kurşunlu çileğimizin özellikleri hem aroma ve lezzet olarak iyi derecede olması hem de dayanıklılık açısından, raf ömrü açısından diğer çileklere göre daha avantajlı. Bu durum tüccarlarımızın da dikkatini çekecek bir konu olduğu için hatırlatmak istedim. Hasadın bereketli olmasını diliyorum."

ÇİFTÇİYE DESTEK SÜRÜYOR

"İnegöl'ün tarımda daha iyi yerlere gelebilmesi için bizler de yerel yönetimler olarak elimizden gelen gayreti ortaya koyuyoruz. İnegöl Belediyesi olarak bu noktada desteklemelerimizi devam ettirmek istiyoruz. Biliyorsunuz bir soğuk hava deposu inşaatımız devam ediyor. Üreten Çiftçiler Kooperatifimizi kurduk. Bu kooperatifimiz mihmandarlığında bazı projelerimiz olacak. Çiftçimizin, tarımla uğraşan, hayvancılıkla uğraşan tüm kesimlerin yanında olmak istiyoruz ve onlara öncülük etmek istiyoruz. Birlikten kuvvet doğar sözünü de realitede hayata geçirmek istiyoruz. Bu güzellikleri de insan görmeden geçemiyor. Ben çiftçilerimize çok teşekkür ediyorum. Onları tebrik ediyorum, kutluyorum."

İLK HASAT YAPILDI

"Çileklerimiz artık olgunlaştı ve bugün de ilk hasadı gerçekleştirmiş olduk. Sahada bizler de çiftçilerimizle birlikte olduk. Emekleri bereketli olacak Allah'ın izniyle. Bu salgın sonrasında da çok daha güzel işler olacağına inanıyorum. Gıda işi zaten bitmeyen bir iş. Çiftçilerimiz çilekleri en güzel şekilde vatandaşlarımızın sofralarına ulaştıracaklar. Onlar da ağız tadıyla tüketecekler. Hasat sezonumuz bereketli olsun."

Başkan Taban, tarla ziyareti sırasında çilek üreticisi kadına fincan takımı hediyesinde de bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.