Hava Durumu

Başkan Türkyılmaz: Mudanya'da açık ara öndeyim

AS TV'de yayınlanan "Sönmez Medya Buluşmaları"nın bu haftaki konuğu Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz oldu. Yerel seçimlere dair soruları yanıtlayan Türkyılmaz, yapılan kamuoyu araştırmalarında AK Parti'ye şans vermeyecek oranda önde olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 29.12.2018 08:26
Haber Güncellenme Tarihi: 29.12.2018 08:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Başkan Türkyılmaz: Mudanya'da açık ara öndeyim

HABER I Ayşegül Sever

CHP Genel Merkezi'nin, 4 Ocak'ta CHP Mudanya Belediye Başkan adayı olarak ismini açıklayacağını, bununla ilgili hiçbir zaman tereddüdü olmadığını ifade eden Hayri Türkyılmaz, "Kamuoyu araştırmalarında açık farkla önde olduğumu biliyorum. Gerek genel merkez, gerek bizim yaptırdığımız, hatta AK Parti'nin yaptırdığı anketler dahil tartışmasız bir şekilde Mudanya'da AK Parti'ye şans vermeyecek bir oranla öndeyim" dedi. CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için ismi konuşulan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'e karşı da yoğun bir sevgisi olduğunu vurgulayan Türkyılmaz, 2019 yerel seçimlerinde Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı'nın Mustafa Bozbey'in olacağı konusunda iddialı olduklarını söyledi.

TÜRKİYE'DE BİR İLK YAPILDI

Türkiye'de ilk kez hayata geçirecekleri 'Çocuk Meyve Ormanı' projesi hakkında bilgi veren Türkyılmaz, 20 bin metrekare alanda tüm meyvelerin bulunduğu bir orman yara-tacaklarını vurguladı. Türkyılmaz "29 Ağustos 2016'da Çağrışan'da yangın olmuştu. O bölgede bizim belediyemize ait 20 bin met-rekarelik bir alanımız vardı. Bu yeri bulunca çok sevindik. Bir çalışma yaparak klasik orman ötesinde bir şey yapalım dedik. Tüm meyvelerin, yabani meyvelerin bulunduğu orman yapalım dedik. Çocuklar meyvelerle, börtü böcekle tanışsın istedik. Bu alanda bir trafik eğitim pistimiz var, Atatürk siluetli bahçemiz var. Bahçemizde Atatürk'ün sevdiği bitkiler yer alıyor. Anne ve babalar için de sosyal tesisimiz bulunuyor" dedi.

PARKLAR ÇOCUKLARA EMANET

Mudanya'da betonlaşmayı önlemek için projeler geliştirdiklerini anlatan Türkyılmaz, "Çocuklara ait alanlar geçmiş dönem yönetimleri tarafından yapılaşmaya açıldı. Biz bir şey yapamamıştık. Şimdi buradan hareketle Mudanyamızda var olan bütün yeşil alanların hepsinin temsili tapusunu çocuklarımıza veriyorum. Bu proje ile çocukların bu alanlara sahip çıkmasını amaçlıyoruz. Bi-linç oluşturuyoruz" açıklamasını yaptı. Atatürk Parkı'nda ikinci etap çalışmalarının başlayabilmesi için Büyükşehir'e açtıkları davayı kazandıklarını ve akabinde çalışmaların başladığını söyleyen Türkyılmaz, seçime kadar çalışmaların biteceğini açıkladı. Türkyılmaz süreci anlatırken mahkemenin Mudanya Belediyesi'nin projesini kamuya faydalı bulduğunu söyledi.

DEPREMİ ÖNCEDEN BİLİYORDUK

Son günlerde meydana delen depremleri Mudanya'da bulunan Deprem İzleme İstasyonlarında önceden bildiklerini söyleyen Türkyılmaz, "Altıntaş, Tirilye, Mirzaoba, Mesudiye'de deprem izleme istasyonlarımızı kurduk. Altıntaş'ta olan depremi biz önceden biliyorduk. Bu veriler AFAD'a bildiriliyor. AFAD, Valilikler kanalıyla halkın uyarılmasını sağlıyor. Riski olmayan deprem olduğu için herhangi bir çalışma olmadı. 6 ve üzeri depremlerin haberini en az 3-4 hafta önce ölçümleyebiliyoruz" açıklamasında bulundu. Yeni dönemde kentsel dönüşüm projelerinin başlayacağının sinyalini veren Türkyılmaz, "Yüksek katlar yaparak kentsel dönüşüm yaptım anlayışına karşıyım. Mudanya'nın bütününe baktığımızda bazı bölgelerin yayalaştırılması gerekiyor. Oradaki insanlar mağdur edilmeden başka yerlere taşınmalı. Bütünsel bir bakış gerekiyor" diye konuştu.

'BÜYÜKŞEHİR YETKİ VERMİYOR'

Myrleia Antik Kenti üzerinde yapılan alış veriş merkezinin kaldırılması ile ilgili süreci anlatan Türkyılmaz, arkeolojik sit alanlarının imar barışı kapsamında olmadığını gösteren kanunla birlikte tekrar mücadeleyi sürdürdüklerini söyledi. Mudanya'da ulaşım problemini değerlendiren Türkyılmaz, Büyükşehir Belediyesi'nin trafik sorunları için bir proje üretmediğini söyledi. Türkyılmaz, "Mudanya'ya hafta sonu gelen araç sayısı günlük 150 bin, 1 milyonun üzerinde insan geliyor. Yazın yaşayan insanların sayısı 500 bine yakın. Yazın hafta sonları 2 milyona yakın insan ağırlıyoruz. Bizim önerdiğimiz projemizin bire bir aynısını kendi projeleriymiş gibi anlattılar" dedi.

'TURİZMDE ATAK YAPACAĞIZ'

Yıldıztepe Sosyal Yaşam Merkezinin ihalesinin de ocak ayında yapılacağını dile getiren Türkyılmaz, "Projenin en önemli kısmı yolun deplase edilmesiydi. O kısımda çalışmalar bitti ve şuan asfaltlama aşamasında. Asfalttan sonra karayollarına teslim edilecek. Proje son şeklini aldı. Ocak ayı içersinde ihalesi yapılacak. İçerisinde 650 kişilik kongre ve seminer salonu, 3 adet sinema salonu, sergi salonu, hobi atölyelerinin bulunduğu çok donanımlı kongre ve kültür merkezi olacak" bilgisini verdi. Taş Mektep'deki çalışmaların da 1 yıl içersinde tamamlanacağını söyleyen Türkyılmaz, "Taş Mektep Ortodoks camianın önemsediği bir yapı. Diğer yapılar ile beraber Mudanya'nın tarihi yapısı ortaya çıkacak" dedi. Türkyılmaz, Yıldıztepe, Çocuk Akademisi, Tiril-ye'deki kentsel tasarım projesi, Taş Mektep, Zeytin ve zeytinyağı müzesi projelerinin tamamlanmasıyla turizmde atak yapacaklarını vurguladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.