Hava Durumu

Başkan Yılmaz: Aşevi geleneği kültürümüzün önemli bir parçası

Yıldırım Belediyesi, vatandaşlara daha hızlı ve etkili hizmet etmek amacıyla kurumlarla iş birliği protokollerini hayata geçiriyor.

Haber Giriş Tarihi: 05.03.2020 14:45
Haber Güncellenme Tarihi: 05.03.2020 14:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Başkan Yılmaz: Aşevi geleneği kültürümüzün önemli bir parçası

Yıldırım Belediyesi Mart Ayı Meclis Toplantısı, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz'ın başkanlığında gerçekleştirildi. Meclisin açılış konuşmasını yapan Başkan Yılmaz, Şubat ayı içinde belediyenin gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında meclis üyelerine bilgi verdi. Daha sonra Yıldırımlılara en iyi hizmeti en hızlı şekilde ulaştırmak adına bir dizi önerge gündeme alınarak işleme konuldu. Bu kapsamda; Yıldırım Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Kırcılar Aile Konağı'nın bodrum ve zemin katının muhtaç ailelere ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara hizmet vermek amacıyla kurulacak 'Somuncu Baba Aşevi'ne tahsis edilmesi yönünde sunulan önerge oy çokluğu sağlanarak kabul edildi.

'HAYIR İŞİ, GÖNÜL İŞİDİR'

Hayır işlerinin gönül işi olduğunu, gönülden yapılması gerektiğini dile getiren Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, "Aşevi geleneği kültürümüzün önemli bir parçası. Kadim medeniyetimizden bizlere miras kalan, yardımlaşma ve paylaşmanın en güzel örneğini teşkil eden aşevi geleneğini yaşatmak ve ihtiyaç sahiplerine destek olmak amacıyla Somuncu Baba Vakfımız ile birlikte bu projeyi hayata geçireceğiz. Bu mutfakta pişirilecek yemekler muhtaç ailelere ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın hizmetine sunulacak. Somuncu Baba Vakfı, Osmangazi ilçemizde Osmangazi Belediyemizle, Bursa'mızda Bursa Büyükşehir Belediyemiz ile hizmet veren bir vakıf. Biz de bu kapsamda Yıldırım ilçemizde yardıma muhtaç ailelere hizmet verecek Somuncu Baba Vakfı'na yer tahsisinde bulunduk. Somuncu Baba Vakfı bu hizmeti gönülden, güzel bir şekilde yapıyor. Bunun içinde böyle bir işbirliği protokolünü hayata geçiriyoruz" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.