Hava Durumu

Başkan Yılmaz'dan Kardelen'e tam not

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Kardelen Kestane Şekeri üreticisi İlka Şekerleme'nin Nilüfer Yaylacık'taki üretim tesisini ziyaret etti. Başkan Yılmaz, Bursa'nın yöresel değerini dünyaya tanıtan İlka Şekerleme'nin modern ve hijyenik ortamda gerçekleştirdiği üretimin takdiri hak ettiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 20.03.2020 14:07
Haber Güncellenme Tarihi: 20.03.2020 14:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Başkan Yılmaz'dan  Kardelen'e tam not

Başta meslek lisesi öğrencileri olmak üzere birçok kesimden ziyaretçi kabul ederek kestane şekerinin üretim sürecini kamuoyu ile paylaşan İlka Şekerleme, Kestane üretiminin yoğun olduğu Yıldırım'ın Belediye Başkanı Oktay Yılmaz'ı ağırladı. İlka şekerleme Genel Müdürü Mümin Akgün ve diğer yöneticilerin eşlik ettiği ziyarette üretim aşamalarıyla ilgili bilgi alan Başkan Yılmaz, modern ve hijyenik koşullarda üretim gerçekleştirilen tesisi beğendi.

BURSA'YA DEĞER KATIYOR

Kestane Şekeri'nin Bursa'nın yöresel bir lezzeti olduğunu, yerel değerleri yaşatan, tanıtan herkesin övgüye layık olduğunu ifade eden Başkan Yılmaz, İlka Şekerleme'nin de bu alanda Bursa'ya değer kattığını görmekten memnuniyet duyduğunu dile getirdi. Yıldırım bölgesinde önemli ölçüde kestane üretimi gerçekleştirildiğini vurgulayan Oktay Yılmaz, eski yıllarda kestane festivali yapıldığını hatırlattı. Kestane festivalini yeniden gündeme almayı düşündüklerini açıklayan Başkan Oktay Yılmaz, "Yıldırım için önemli bir ürünü dünya sofralarına ulaştıran İlka Şekerleme'yi kutluyorum. Modern ve hijyen ve sanitasyon koşullarının tam sağlandığı bir ortamda kaliteli ürünleri insanlara sunuyorlar. Bursa'ya değer katan herkesin yanındayız" dedi.

Başkan Yılmaz'a üretim, markalaşma, ihracat konularında bilgi veren İlka Şekerleme Genel Müdürü Mümin Akgün de, 30 yıllık bir üretim kültürüne sahip olduklarını, Kardelen, Yaylacık ve Cardelion markalarıyla iç ve dış piyasaya üretim yaptıklarını bildirdi. Üretimde kaliteyi ön plana çıkardıklarını, 30'a yakın ürün çeşidiyle dünyanın birçok ülkesine kestane şekeri sattıklarını belirten Mümin Akgün, "Bir yandan yatırımlarımızı artırırken, diğer yandan pazar olanaklarımızı genişletiyoruz. Kalite demek güvenli gıda demektir. Kalite asla ödün verilecek bir şey değildir. Sektörde ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi sertifikası alan ilk firmayız. TSE tarafından verilen FSSC 22000 belgesini de sektörde yine ilk biz aldık. Faaliyet alanımız gereği üretim sürecinde hijyenik koşulların oluşturulması konusunda çok hassas davranıyoruz. Hijyen koşulları sağlanmadan asla üretim aşamasına geçmiyoruz. Korona virüsü salgını nedeniyle ülkemizin içinden geçtiği olağanüstü koşulları da dikkate alarak hijyen ve sanitasyon konusundaki önlemlerimizi daha da artırdık" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.