Hava Durumu

Başkanlardan sağ duyu çağrısı

Yavuzselim'de 3 gecedir süren çatışma ortamıyla ilgili, siyasi partilerin il başkanları vatandaşa sağduyulu olması çağrısında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 31.10.2012 19:11
Haber Güncellenme Tarihi: 31.10.2012 19:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Başkanlardan sağ duyu çağrısı


Aykut YATIKÇI
Ulus Mahallesi'nde geçen pazar günü cezaevlerindeki açlık grevlerini destek için yürümek isteyen gruba,Yavuzselim Mahallesi'nde karşıt görüşlü gençlerin müdahale etmesiyle başlayan gerginlik sürüyor.Çıkan olaylar hakkında açıklama yapan siyasi partilerin il başkanları vatandaşların provakasyona gelmemesi gerektiğini belirtti.Yaşanan olaylardan üzüntü duyduğunu belirten AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın,vatandaşı itidalli olmaya davet etti.Çatışma ortamının Türkiye'nin gelişmesini ve büyümesini hazmedemeyen bazı gruplar tarafından çıkarıldığını belirten Yalçın, "50 yıldır komşu olan insanların birbirine düşürülmesi açık bir provakasyondur. Orada yaşayan her bir insan memleketimizin 1.sınıf insanıdır. Bu tür provakasyonlara alet olmayacaklarını düşünüyorum" dedi. Devletimizin bu tür gruplara pabuç bırakmayacağını kaydeden Yalçın, "Her türlü güvenlik önlemi sağlanmış durumda. Yavuzselim bölgesinde yaşayan her vatandaşımızı seviyoruz. Her birinin büyük bir devletin vatandaşı gibi hareket edeceğinden şüphem yok" ifadelerini kullandı.

PROVAKASYONLARA ALET OLMAYALIM
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Metin Çelik'te bölge de yaşayan vatandaşların Türk-Kürt ayrımı olmadan yıllardır kardeşçe bir arada bulunduklarını belirterek, bölgeye dışarıdan gelen provakatör kişilere uyulmaması çağrısında bulundu. Kendisinin çatışmanın yaşandığı bölgeye geldiğini aktaran Çelik, "Halkın bizden talebi var. Saat 17:00'dan sonra dışarı çıkmaya korktuklarını, esnafın kepenk kapattığını, gece korkudan uyuyamadıklarını söylüyorlar. Zaten gündüz ortada bir şey yok. Her şey gece meydana geliyor. Hava karardığında taşlı sopalı çatışmalar çıkıyor. Lütfen birlik ve beraberliğimizi zedeleyecek bu tür provakasyonlara alet olmayalım " dedi.

TARAF DEĞİLİZ
Vatandaşlara sağ duyu çağrısı yapan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Hasan Toktaş, yaşanan olayların herkesi olduğu gibi kendilerini de çok üzdüğünü belirtti. MHP olarak olayların bir an önce durulmasından yana olduklarını kaydeden Toktaş, bazı basın kuruluşlarına da sitem de bulundu. Toktaş, "Bizi bu konuda taraf olarak ilişkilendirmeye çalışanları üzülerek takip ediyoruz. Yaşanan bu olaylar Bursa'ya,Türkiye'ye herhangi bir fayda sağlamaz,aksine daha çok zarar verir" dedi. MHP olarak taraf olmadıklarını belirten Toktaş, "Vatandaşlarımızın yıllardır kardeşçe yaşadığı bölgede karşı karşıya getirilmesi açık bir provakasyondur. Devletimizi göreve çağırıyorum" diye konuştu.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.