Hava Durumu

Başkanlık tarihinin ilk profesör unvanlı First Lady'si Jill Biden oldu!

Joe Biden'ın dün resmi olarak ABD Başkanı olmasının ardından eşi Jill Biden da ABD başkanlık tarihinin "Profesör" unvanlı ilk First Lady'si oldu.

Haber Giriş Tarihi: 21.01.2021 11:42
Haber Güncellenme Tarihi: 21.01.2021 11:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Başkanlık tarihinin ilk profesör unvanlı First Lady'si Jill Biden oldu!

BD'de 3 Kasım seçimlerini kazanan Joe Biden, Kongre'deki törende yemin ederek ülkenin 46. başkanı oldu. Biden'ın eşi Jill Biden ise ABD'nin yeni First Lady'si oldu.

İLK PROFESÖR UNVANLI LADY OLDU

Kısa sürede gündem olan, İngilizce Profesörü ve buz hokeyi tutkunu Jill Biden'ın iki yüksek lisans derecesi bulunuyor. Kendini ömür boyu eğitimci olarak tanımlayan Jill Biden, ilk profesör ünvanlı ve Beyaz Saray'da olduğu sürece çalışmaya devam eden ilk First Lady oldu. Beyaz Saray'a yabancı olmayan Jilly Biden, Barrack Obama döneminde ikinci Lady olarak da çalışmıştı.

"ÇALIŞMAK, ÖĞRETMEK BENİM TUTKUM"

Prof. Biden'ın kadın sorunları, özellikle meme kanserini önleme konusunda bilinçlendirme, eğitimin önemini vurgulayarak ve askeri ailelere yardım konularında çalışmaları bulunuyor. Çalışmayı çok seven Jilly Biden, daha önce verdiği bir röportajda "Çalışmayı seviyorum. Sizin pek çok okuyucunuz gibi ben de çalışan bir kadınım. Öğretmek benim tutkum. Yapmayı sevdiğim şey. Kariyerim ve hayatımın gerçek bir odak noktası. Dolayısıyla başa çıkabileceğimi ve başkan eşlerinin yapmak istediği her şeyi yapabileceğimi hissediyorum" demişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.