Hava Durumu

Başkent'in o ilçesinin adı değişiyor

TBMM'nin kararıyla Kenan Evren'in adının Türkiye'deki okul, cadde, sokak, mahalle, köy ve kışlalardan silinmesi gündeme gelirken gözler Ankara'nın 'Evren' ilçesine çevrildi. Hürriyet'e konuşan Evren Belediye Başkanı Hüsamettin Ünsal, "Değişecekse eski ismimiz olan Çıkınağıl olur diye düşünüyorum" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 26.11.2019 10:20
Haber Güncellenme Tarihi: 26.11.2019 10:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Başkent'in o ilçesinin adı değişiyor

TBMM'nin kararıyla Kenan Evren'in adının Türkiye'deki okul, cadde, sokak, mahalle, köy ve kışlalardan silinmesi kararlaştırıldı.

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol'un TBMM'de gündeme getirdiği konuya Meclis'teki tüm partiler destek verdi. Erol, "12 Eylül TBMM'yi kapattı, parti genel başkanlarını tutukladı. 650 bin kişi gözaltına alındı, 230 bin kişi sıkıyönetimde yargılandı. Ama bugün Kenan Evren'in adı Ankara'nın bir ilçesinde var. Okullarda, kışlalarda, meydanlarda var. Evren adının hiçbir şekilde yaşaması doğru değildir" dedi. Karar gereği Ankara'nın Evren ilçesinin adı da değişecek. Hürriyet'e konuşan Evren Belediye Başkanı Hüsamettin Ünsal, "Değişecekse eski ismimiz olan Çıkınağıl olur diye düşünüyorum" dedi.

'İSTESEK DE İSTEMESEK DE DEĞİŞECEK'

İsim değişikliği konusunda bugün ilçede toplantı yapacaklarını da kaydeden Başkan Ünsal şunları söyledi:

"CHP Milletvekilinin önergesini bütün partiler desteklemiş. Biz istesek de istemesek de değişecek. Daha önce de rahmetli Turgut Özal zamanında gündeme geldi. Kenan Evren o zamanlar Cumhurbaşkanı'ydı. 'Evren ismiyle özdeşleştik, uzun yıllar geçti bu şekilde bilinmeye başladık' denilerek uygulanmadı. Sokak, cadde, park, kültür merkezi gibi yerlerdeki ismin değişmesi kolay ama ilçe olduğumuz için Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin onaylaması gerekiyor. Şimdi biz de vatandaşa soruyoruz. Yarın da (bugün) daha önce hizmet etmiş belediye başkanlarımız, ilçe başkanlarımız, ilçemizin ileri gelenleriyle bir toplantı yapacağız. Dediğim gibi biz bunda kalıcı olarak Evren kalsın desek bile uygulanmayacak. Sonuçta Meclis'in almış olduğu bir karar. Eski adımız Çıkınağıl. Başka bir isim olmaz diye düşünüyorum. Zaten biz burada 30 yıl geçmesine rağmen Çıkınağıl olarak biliniyoruz. Evren daha yeni yeni kabullenilmeye başlanmıştı. Değişecekse eski ismimiz olan Çıkınağıl olur diye düşünüyorum."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.