Hava Durumu

Başköy'e çevrecilerden tam destek

Orhaneli Başköy’de içme suyunun kirlenmesi sebebiyle köylülerin hukuk ve yaşam mücadelesine destek veren GÜMÇED, köylünün açtığı tüm davalara müdahil oluyor.

Haber Giriş Tarihi: 21.07.2012 13:41
Haber Güncellenme Tarihi: 21.07.2012 13:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Başköy'e çevrecilerden tam destek


Güney Marmara Doğal ve Kültürel Çevreyi Koruma Derneği (GÜMÇED), Orhaneli Başköy’de faaliyet gösteren mermer ocağına karşı hukuk ve yaşam mücadelesine başlayan köylülere destek verdi. Adnan Önürmen, köy muhtarı Hasan Acar ve köy halkı ile birlikte kirletilen su kaynağının bulunduğu bölgeye gittiler.

Köydeki problemlerin bir an önce çözülmesi gerektiğinin altını çizen Önürmen, “600 yıllık köklü bir tarihe sahip Başköy’de belki de bugüne kadar hiç yaşananmış bir hukuksuzluk ve bir yaşam mücadelesiyle yaklaşık 9 aydır karşı karşıyayız. Burada yaşayan köylü huzursuz, devleti yanında değil karşısında görmekten dolayı çaresiz, yaşananlardan dolayı psikolojik olarak yıpranmış, suyun kirliliğinden dolayı cilt ve iç hastalıklarıyla mücadele ediyor. Köylü yıkanacak su dahi bulamıyor. Doğayla entegreli ve köylülerin yaşam alanlarını kısıtlayan bir sanayileşme ülkemizden başka dünyanın neresinde var?” dedi.

Devletin Çin’e mermer ihraç eden mermerciye değil de köyde organik bir şekilde çiçek tohumu yetiştirerek Hollanda’ya ihraç eden köylüye destek vermesi gerektiğinin altını çizen Önürmen, köy sakinlerine destek verdiklerini söyledi. 

 

İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.