Hava Durumu

Başköy için Valilik'ten genelge çıktı

Bursa Valiliği, Orhaneli’ne bağlı Başköy’deki içme suyu sorununun çözümlenmesi adına Orhaneli Kaymakamlığı ve 5 kurum müdürlüğünü alarma geçirdi. İl Özel İdaresi acil olarak başka bir kaynaktan sağlıklı ve yeni bir suyu köye ulaştıracak.

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2012 14:04
Haber Güncellenme Tarihi: 10.06.2012 14:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Başköy için Valilik'ten genelge çıktı

Bursa Valisi Şahabettin Harput imzasıyla yayınlanan ‘Başköy’ genelgesinde Orhaneli’ne bağlı Başköy’de yaşanan, maden ocağı ve köy içme suyu itilafı ile ilgili olarak Valilik tarafından bölgede yapılan inceleme sonunda saptanan bazı sorunların acilen çözülmesi gerekliliğine dikkat çekildi. Buna göre ilk olarak içme suyunda kirliliği yol açtığı savunulan maden işletmesindeki eksikliklerin DSİ Bölge Müdürlüğü tarafından ocak sahibine bildirilmesi, bunların giderilmesi için işletmeye süre verilmesi ve sürecin titizlikle takip edilmesi istendi.

Genelgede İl Özel İdaresi, içme suyunda zaman zaman gözlenen kirliliğin önüne geçmek adına bölgede bir an önce arıtma tesisi kurup ve devreye almak, ayrıca yapılacak araştırmayla köye yeni ve sağlıklı bir su bağlayıp halkın hizmetine sunmakla görevlendirildi.

AĞAÇ KESİMLERİ DURDURULDU
Vali Harput’un imzasıyla kurumlara gönderilen Başköy Genelgesi’nde, ocak sahiplerince bölgede yapılan ve köy halkı tarafından engellenen ağaç kesim işlemlerinin geçici olarak durdurulması konusunda da Orman Bölge Müdürlüğü’ne talimat verildi. Yine bir başka kurum; İl Sağlık Müdürlüğü ise, bölgedeki içme suyu kalitesinin sağlık açısından düzenli biçimde denetlenmesi konusunda görevlendirildi. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden ise bölgede çevre temizliği ve koruması kurallarına uyulup uyulmadığının tespit etmesi istendi.

Resmi kurumlara bildirilen bu görevlendirmenin aksatılmaması ve takip edilmesi görevi de Orhaneli Kaymakamlığı’na verildi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.