Hava Durumu

Bayan öğretmenin tacizleri okulu tatil ettirdi

Belçika’da anaokula giden öğrencilere bayan öğretmen tarafından cinsel taciz iddiaları okulun erken tatile gitmesine neden oldu.

Haber Giriş Tarihi: 20.06.2013 16:33
Haber Güncellenme Tarihi: 20.06.2013 16:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bayan öğretmenin tacizleri okulu tatil ettirdi

Öğrenci velilerin tepkileri sürerken, savcılık soruşturma başlatıldığını kaydetti. Belçika’nın Faslılar ve Türklerin yoğun yaşadığı Anvers şehrinde geçtiğimiz Cuma günü bir öğrenci velisinin savcılığa suç duyurusunda bulunmasıyla kamuoyuna yansıyan anaokuldaki cinsel istismar skandalına tepkiler sürüyor.

‘De Blokkendoos’ isimli anaokulda görev yapan ve 24 yaşında olduğu iddia edilen Belçikalı bir bayan öğretmenin anaokul birinci sınıf öğrencilerine cinsel tacizde bulunduğu iddiaları gündeme bomba gibi düşmüştü. Fas ve Türk öğrencilerin ağırlıkta olduğu okulda birisi Türk diğerleri Faslı olmak üzere toplam altı öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu iddia ediliyor. Olayların açığa çıkması sonrasında mağdur aileler birkaç kez okul önünde toplanmış ve şikâyetlerde bulunmuşlardı.

Eğitimden sorumlu Anvers Belediye Başkan Yardımcısı Claude Marinower’in başkanlığında toplanan Belçikalı yetkililer mağdur aileler ile bir araya geldi. Basına kapalı gerçekleştirilen toplantıda mağdur aileleri destek vermek için çok sayıda Faslı ve Türk anne-baba dışarıda protesto gösterisinde bulundu. Sıkı güvenlik önlemleri eşliğinde gerçekleştirilen toplantı çıkışında ailelerden herhangi bir açıklama yapılmazken Belçika makamları bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Anvers Belediye Başkan Yardımcısı Claude Marinower, iddialar karşısında duyduğu derin üzüntüyü belirtti ve okul idaresine yönelik tehditlerin de göz önüne alınarak yaz tatiline on güne kala okulu tatil ettiklerimi duyurdu.

Okulun erken tatil edilmesinde öğrencilerin ve öğretmenlerin güvenliğinin esas alındığını kaydetti. İddiaların doğru olması halinde gerekli cezaların kesileceğine dikkat çeken Marinower, hukuk devletinde kimsenin inisiyatifi kendi eline alarak cezalandırma yöntemine gitmemesi gerektiği uyarısında bulundu.

"SADECE İKİ RESMİ ŞİKAYET YAPILDI"

Anvers Kraliyet Savcılığı Sözcüsü Stephanie Chome ise kendilerine şuana kadar sadece iki suç duyurusunun yapıldığını, ilk incelemelerde iddia edilen suçun gerçekliğine dair herhangi bir somut bulguya rastlamadıklarını belirtti. Soruşturmanın çok yönlü devam ettiğine dikkat çeken yetkililer okul içinde ve dışındaki gerginliğin biran önce son bularak toplumsal çatışmaya mahal verilmemesi gerektiği üzerinde duruldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.