Hava Durumu

Bayram namazı evde kılınır mı? 2020 bayram namazı kılınacak mı?

Koronavirüs tedbirleri nedeniyle camilerin kapalı olmasından dolayı vatandaşlar "bayram namazı kılınacak mı?" sorusuna yanıt arıyor. Diyanet ise Ramazan Bayramı namazı ile ilgili oldukça önemli bir açıklama yaptı. Peki, bayram namazı evde kılınır mı, 2020 Ramazan Bayramı namazı saat kaçta?

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2020 12:49
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2020 12:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bayram namazı evde kılınır mı? 2020 bayram namazı kılınacak mı?

Diyanet Ramazan Bayramı namazı ile ilgili oldukça önemli bir açıklamada bulundu. Koronavirüs tedbirleri kapsamında bir süredir camilerin ibadete kapalı olması nedeniyle vatandaşlar vakit namazlarını evde kılıyor. Peki, bayram namazı nasıl olacak?

BAYRAM NAMAZI KILINACAK MI?

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada bu bayram alınan tedbirler nedeniyle camilerde toplu şekilde bayram namazının kılınmayacağı ifade edildi.

BAYRAM NAMAZI EVDE KILINIR MI?

Evde bayram namazı kılmak isteyen kişilere Diyanet'ten duha namazı tavsiyesi geldi. Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanvekili Zeki Sayar'ın açıklaması şöyle: "Dolayısıyla Müslüman kardeşlerimize tavsiyemiz bayram günü erkenden kalkmalarıdır. Sabah namazından sonra Kur'an-ı Kerim okuyarak, tekbir, tehlil getirerek, zikir fikir yaparak beklerler. Sonra bizim kerahat vakti dediğimiz yani bayram namazının kılınma vakti girince evlerinde 2 rekat veya 4 rekat Allah rızası için 'duha namazı' kılarlar. 'Kuşluk duha namazı' zaten her zaman kılınan bir namazdır, yani nafile namazlardan birisidir. Onu kılabilirler, dua ederler, bunu tavsiye ediyoruz. Böylece bayramı ihya etmiş olurlar".

DUHA NAMAZI KILINIŞI İÇİN TIKLAYINIZ...

Sayar, Şafi mezhebinde de asıl olan yine bayram namazının cemaatle camide kılınması olduğunu, farklı bir görüş olarak bu mezhebin içtihadının bayram namazını kaçıran insanların evlerinde tek başına veya cemaat olarak da bayram namazını kılabileceği yönünde olduğunu kaydetti. Sayar, "İsteyen kardeşlerimiz, özellikle Şafi mezhebine mensup olan kardeşlerimiz bu görüşle de amel edebilirler" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.