Hava Durumu

Bayramov: Ermenistan sınırındaki gerilimi çözmeye kararlıyız

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, ABD Dışişleri Bakanı'nın Avrupa ve Avrasya İşlerinden Sorumlu Bakan Yardımcısı Philip Reeker ile yaptığı telefon görüşmesinde, Ermenistan sınırındaki gerilimi çözmeye kararlı olduklarını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 15.05.2021 08:04
Haber Güncellenme Tarihi: 15.05.2021 08:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bayramov: Ermenistan sınırındaki gerilimi çözmeye kararlıyız

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı'ndan konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Taraflar, bölgedeki mevcut durum ve Azerbaycan-Ermenistan sınırındaki gerginliğe ilişkin görüş alışverişinde bulundu. Bu tür gerilimlerin diplomasi ve müzakere yoluyla çözülmesinin önemine vurgu yapıldı" denildi.

Açıklamada ayrıca, Bayramov'un Azerbaycan'ın bölgedeki gerginliği çözmeye kararlı olduğuna vurgu yaptığı belirtilerek, Azerbaycan Devlet Sınır Teşkilatı yetkililerinin, sınırdaki gerginliği düşürmek ve Ermeni tarafı ile müzakerelere başlamak için bölgeye gönderildiğini de aktardığı ifade edildi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Ermenistan Dışişleri Bakanı Ara Ayvazyan, Ermenistan-Azerbaycan sınırındaki duruma ilişkin bir görüşme gerçekleştirmişti. Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan da, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le yaptığı telefon görüşmesinde, Sünik bölgesindeki durumla ilgili istişarelerin başlatılması için Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü'ne (KGAÖ) resmi olarak başvurulması talimatı verdiğini kaydetmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.