Hava Durumu

BBC muhabirine ırkçı saldırı

İngiltere devlet yayın organı BBC'nin muhabiri Sima Kotecha (40), yayına girmeden önce yoldan geçen kişiler tarafından ırkçı istismara maruz kaldı. Kotecha, Leicester kentindeki açık havadaki canlı yayınını iptal etti.

Haber Giriş Tarihi: 11.05.2020 17:13
Haber Güncellenme Tarihi: 11.05.2020 17:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
BBC muhabirine ırkçı saldırı

İngiltere devlet yayın organı BBC'nin muhabiri Sima Kotecha (40), yayına girmeden önce yoldan geçen kişiler tarafından ırkçı istismara maruz kaldı. Kotecha, Leicester kentindeki açık hava canlı yayınına başlarken, yoldan geçmekte olan kişi tarafından sözlü ırkçı istismara maruz kaldı. Sinirleri bozulan Kotecha yayını yapamayacağını açıklarken, haber ekibi ise olay sırasında dehşete düştüklerini belirtti.

"SON DERECE HEVESİMİZ KIRILDI"

BBC sözcüsü tarafından doğrulanan olay sonrasında Leicester polisine başvuru yapıldı. Sima Kotecha ise sözlü saldırıya canlı yayın sırasında maruz kalabileceğinden endişe ettiğini ve üzüldüğü için yayını iptal ettiklerini ifade etti. Kotecha sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Özür dilerim ama bana kötü şeyler söyleyen adam hepimizin son derece hevesini kırdı. Korkarım özel programı yapamayacağım" dedi.

"EVET, ÖFKELİYİM"

Kotecha "Ben ve ekibim ırkçı ve tacizkâr saldırıya maruz kaldıktan sonra canlı yayını iptal edip misafirlerimizi evlerine göndermek zorunda kaldık. Üzücü bir durum. Ulusal kriz haline gelen habere resmen engel yapılıyor.Evet, öfkeliyim" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.