Hava Durumu

BDDK'dan Akbank'a dev ceza!

Akbank tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan bilgilendirmede BDDK tarafından 155 milyon 500 bin TL tutarında ceza kesildiği açıklandı. Bankadan yapılan açıklamada "İdari para cezasının bankamız finansal tabloları üzerinde önemli bir etkisi olmayacaktır" denildi.

Haber Giriş Tarihi: 15.07.2020 10:43
Haber Güncellenme Tarihi: 15.07.2020 10:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
BDDK'dan Akbank'a dev ceza!

Akbank tarafından KAP'a yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından; COVID 19 Etkilerinin Sınırlandırılması Hakkındaki Kurum talimatına aykırı işlem tesis edilmesi gerekçesiyle Bankamıza 155.500.000 TL idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.

Söz konusu idari para cezası yasal haklarımız saklı kalmak koşuluyla 5326 sayılı Kabahatler Kanunu'nun 17/6. maddesi gereğince %25 peşin ödeme indiriminden yararlanılarak ödenecektir.

İdari para cezasının Bankamız finansal tabloları üzerinde önemli bir etkisi olmayacaktır."

Akbank'a kesilen cezanın gerekçesi olarak corona virüsü etkilerinin sınırlandırılması yönündeki BDDK talimatına uymaması gösterildi.

GEÇEN HAFTA 204 MİLYON TL CEZA KESİLMİŞTİ

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu geçen hafta aldığı bir kararla benzer gerekçelerle 7 bankaya 204 milyon TL para cezası kesmişti. Cezanın hangi bankalara kesildiği açıklanmazken 'talimatlara aykırı' işlemler gerekçesiyle ceza kesildiği belirtilmişti. Cezaya ilişkin BDDK tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanılmıştı:

Bu kapsamda, şikayete konu bankalar hakkında Kurumumuz denetim elemanları tarafından yapılan incelemeler neticesinde düzenlenen Raporlarda yer alan tespitlere ilişkin olarak ilgili mevzuat ve Kurumumuzca bankalara iletilen talimatlara aykırı işlem tesis edilmesi gerekçesiyle, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulunun 09.07.2020 tarihli toplantısında alınan Kararlar ile ilgili mevzuat uyarınca 7 bankaya toplam 204.651 bin TL idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.

SON İKİ AYDA 326 MİLYON TL CEZA

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), "müşteri şikayetleri üzerine" ve "Kurumumuzca bankalara iletilen talimatlara aykırı işlem tesis edilmesi gerekçesiyle" bankalara son iki ayda toplamda 326 milyon TL'lik ceza kesti. Ekonomi yönetimi bankaları, müşterilerin yeni kredi, mevcut kredinin yapılandırılması ve kredi borçlarının vadesinin ötelenmesi taleplerini karşılamaları konusunda sık sık uyarıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.