Hava Durumu

Beklenen adımı CHP attı

CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, Gezi Parkı olaylarında hayatını kaybeden vatandaşların anısına Gezi Parkı'nda bir anıt yapılması için Kanun Teklifi verdi.

Haber Giriş Tarihi: 20.06.2013 13:00
Haber Güncellenme Tarihi: 20.06.2013 13:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Beklenen adımı CHP attı

İstanbul Gezi Parkı'nda polisin sert müdahalesi sonucu başlayan ve ülke geneline eşitlik, özgürlük, demokrasi ve ekolojik bir yaşam talebiyle süren eylemler sonucu demokratik hakkını kullanırken polis kurşunu ve şiddeti sonucu hayatını kaybeden vatandaşların anısına bir anıt yapılması gerektiğini belirten Çelebi, "Eşitlik, özgürlük ve demokrasi mücadelelerini temsilen anılarını yaşatacak bir özgürlük anıtı yapılması kanayan vicdanları biraz olsun dindirecektir. Onlar ülkesinin daha yaşanılır bir yer olması için, düşüncelerine saygı duyulması için, adalet için sokağa çıktılar. Anıları yıllarca yaşatılacak ve hatırlanacaktır. Onlar mücadele ve demokrasi tarihinin sayfalarına şimdiden yıldızlarla kazınmışlardır" dedi.

Gezi Parkı eylemleri sırasında çıkan olaylarda 4 kişinin hayatını kaybettiğini, 59'u ağır, 7 bin 822 kişi yaralandığı ifade eden Çelebi, İstanbul'da 4, Ankara'da 1, Eskişehir'de de 1 kişi olmak üzere 6 ağır yaralının hayati tehlikesinin olduğunu belirtti. 100 kişinin kafa travmasına uğradığını, 11 kişinin gözünü kaybettiğini, 1 kişinin dalağının alındığı söyleyen Çelebi, "Türkiye halkı için yaşatılan bu zulme karşı bir özür anlamına gelecek ve toplumsal barış ve huzur adına atılacak önemli bir adım olacaktır" diye konuştu.

CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi'nin Gezi Parkı olayları sonucunda hayatını kaybeden vatandaşların anısına bir anıt yaptırılmasına ilişkin verdiği kanun teklifi ise şöyle;

''İstanbul ili Taksim Meydanı Gezi Parkındaki polis müdahalesi sonucunda ülke genelinde yaşanan olaylar sonucu hayatını kaybeden Abdullah Can Cömert, Mehmet Ayvalıtaş, Mustafa Sarı ve Ethem Sarısülük anısına Taksim Gezi Parkında Kültür ve Turizm Bakanlığınca bu maddenin yayımı tarihinden itibaren altı ay içinde "Gezi Parkı Anıtıö adıyla bir anıt yaptırılır.

Yaptırılacak anıtın şekli, yeri ve diğer usul ve esaslarının belirlenmesinde yaşamını yitiren vatandaşlarımızın birinci derece yakınları ile ilgili sivil toplum kuruluşlarının görüşleri dikkate alınır.''

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.