Hava Durumu

Belçika'da mültecilerin çadırları toplandı

Belçika'nın başkenti Brüksel'de belediye yetkilileri, sığınma talebinde bulunmak için bekleyen mültecilerin çadırlarını topladı.

Haber Giriş Tarihi: 02.12.2021 13:06
Haber Güncellenme Tarihi: 02.12.2021 13:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Belçika'da mültecilerin çadırları toplandı

Belçika'nın başkenti Brüksel'deki iltica merkezinin önünde sığınma talebinde bulunmak için bekleyen mültecilerin çadırları, yerel belediye ekipleri tarafından toplandı.

Yetkililer, Avrupa Birliği'nin önde gelen kurumlarına ev sahipliği yapan ve kentteki sığınmacıların kabulü için görev alan Federal Ajans Fedasil'in merkezi Petit Chateau'nun dışında kalan mülteci çadırlarını kaldırdı.

Binaya girmelerine izin verilmeyen mültecilerin, sığınma başvurusunda bulunmak için uzun süre beklediği ve geceyi orada geçirmek için Çadır kurdukları öğrenildi. Mülteciler yağmur altında beklemeyi sürdürürken, yetkililer sabah saatlerinde çadırlara gelerek kişisel eşyaları topladı.

Fedasil Müdürü Isabella Plumat 18 Ekim'de gazetecilere verdiği röportajda, merkezin neredeyse dolu olduğunu ve "alarm" verdiğini söylemişti. Aynı gün, aşırı kalabalıktan dolayı merkezde bir günlük grev de yapılmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.