Hava Durumu

Belçika'dan Fehriye Erdal sürprizi

Terör örgütü DHKP-C üyesi Fehriye Erdal'ın Sabancı suikastından Belçika'da yargılanabilmesinin önü açılıyor.

Haber Giriş Tarihi: 21.06.2013 13:47
Haber Güncellenme Tarihi: 21.06.2013 13:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Belçika'dan Fehriye Erdal sürprizi

Suikast soruşturmasında teknik takibin yasal çerçeve içinde gerçekleştiğine karar veren Gent Mahkemesi'nin bu kararı ile firari terörist Fehriye Erdal'ın 1996 yılındaki suikasttan Belçika'da yargılanmasına yeşil ışık yakılmış oldu.

Belçika'nın Gent Mahkemesi, terör örgütü DHKP-C üyesi Fehriye Erdal'ın Özdemir Sabancı, Haluk Görgün ve Nilgün Hasefe cinayetlerinden Belçika'da dava açılmasına bir adım daha yaklaşıldı. Soruşturma sırasında özel soruşturma yöntemlerinin kanuni mevzuata uygun olduğuna karar verdi. Belçika yargısı olayın iç yüzünü anlamak ve tanıkları dinlemek amacıyla İstanbul'a beş kişilik bir istinabe heyeti göndermişti. İçerisinde bir sorgu yargıcı, bir savcı ve bir emniyet müdürünün de bulunduğu heyet, tahliye edilen sanıkların yanı sıra, görgü tanığı olarak kabul ettikleri Sabancı Holding çalışanlarının da ifadesine başvurmuştu. 1996 yılındaki cinayetlerden sonra kayıplara karışan Fehriye Erdal 1999 yılında Belçika'da sahte kimlikle yakalanmıştı. Türkiye, birçok kez Erdal'ın iadesini talep etmesine rağmen Belçika, terörist Erdal'ın Türkiye'deki işlediği suçlardan Belçika'da yargılanamayacağını savunuyordu. Fehriye Erdal, terör örgütü üyeliği, sahte kimlik, çete oluşturmak ve silah bulundurmaktan yargılandı. Karar duruşmasına bir gün kala peşindeki sekiz istihbarat elemanını atlatarak kayıplara karışan Fehriye Erdal'ın öldüğü iddialarına itimat etmeyen Gent Soruşturma Mahkemesi Erdal'ı Sabancı suikastından yargılamaya hazırlanıyor.

Geçtiğimiz günlerde de Brüksel'de terör örgütü DHKP-C'nin sözcülüğünü yapan Bahar Kimyongür, ailesi ile İspanya'nın Kurtuba şehrinde tatil yaparken gözaltına alınmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.