Hava Durumu

Belediye başkanı uyardı: Yasak kalkarsa korkulan olur

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, ilçeye kontrollü bir giriş olduğunu bildirerek, "Seyahat yasağı olan 24 ilden seyahat yasağı kalkarsa, o zaman gerçekten korkulan olur" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 07.05.2020 22:55
Haber Güncellenme Tarihi: 07.05.2020 22:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Belediye başkanı uyardı: Yasak kalkarsa korkulan olur

Corona virüsü salgınıyla mücadele kapsamında 30 büyükşehir ve Zonguldak'ı kapsayan seyahat kısıtlaması, aralarında Muğla'nın da bulunduğu 7 ilde kaldırıldı. Kararla birlikte tatil beldelerine araç girişlerinde artış yaşandı.

GİRİŞLER KONTROL ALTINDA

Konuyla ilgili açıklama yapan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, şu ifadeleri kullandı;

*Okullar kapanınca "Bodrum'a gelmeyin" çağrısı yapmıştım. 'Bodrum´a gelmeyin çünkü sağlık imkanlarım kısıtlı' demiştim. Bu söylemimiz karşılık buldu ve gelen sayısını belli bir oranda tutmuştuk.

"YÜZDE 25 ORANINDA ARTIŞ VAR"

*Bu dönemde Bodrum´un nüfusu arttı ama salgın hastalık bu dönemde ilçemize yayılamadı. Seyahat yasağının kalkmasıyla birlikte küçük de olsa bir hareketlilik yaşandığı gözlendi.

*Bu hareketlilik Bodrum´a giren araç sayısı dışarıdan gelen, tatilci veya yazlıkçı aracı değil. Günlük giren araç sayısı ortalama 6 bin olarak görülüyor. İlçe girişlerinde yüzde 25 oranında bir artış var.

*Bu araçlar içerisinde şahsi binek araçlarıyla gelen vatandaşlar da var. Bu demek ki seyahat kısıtlaması olmayan Bodrum'daki yazlık evlerine gelmek isteyenler var. Bu vatandaşlarımız Bodrum´a gelirken yine seyahat izin belgeleriyle geliyorlar.

"KORKULAN OLUR"

*Bodrum girişinde sağlık kontrolü yapılarak, ilçeye giriş izni veriliyor. Bodrum´da kontrollü bir giriş söz konusu. Şu anda Bodrum´a 750 bin veya 1 milyon gelmesi söz konusu değil. Seyahat yasağı olan 24 ilden seyahat yasağı kalkarsa o zaman gerçekten korkulan olur.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.